Tavaszi edzés a virágágyásokat átugorva.

A tavasz mindig valami újnak a kezdete. Ha úgy érzed, hogy az új évszak közeledtével egy kicsit leeresztettél és a kedved is alábbhagyott, akkor csak vegyél egy jó mély lélegzetet és gondold újra át, hogy mennyi mindent veszítenél, ha most adnád fel a sportos és egészséges életed. Most már jó idő van, menj ki a szabadba és fogyassz minél több friss gyümölcsöt és zöldséget, amelyek együttesen minden bizonnyal ismét jókedvre derítenek és kisöpörnek az elmédből és a lelkedből minden negatív gondolatot és érzést.

A tavasz az egyik legszebb évszak. Még nincs olyan nagyon meleg, vagyis nagyon kellemes az időjárás ilyenkor, ami alkalmas arra, hogy a szabadban eddz és minél több friss levegőt szívj magadba. Lehet, hogy télen kicsit kevesebbet mozogtál, de tavasszal semmiképpen sem szabad felhagynod a korábbi életmódoddal, hiszen nemsokára újra tele leszel erővel és energiával, ami nagyon jól fog jönni, ha éppen egy új edzéstervet dolgoztál ki magadnak.

Ha télen egy kicsit visszavettél az edzésből és a tavasz éppen rossz hangulatodban köszöntött rád, akkor kezdetben csak tegyél kisebb-nagyobb sétákat a természetben. A zöldellő fák, a bimbózó virágok és a madarak csivitelése hamarosan meghozza az életkedved és – remélhetőleg – az egészséges életmódodhoz kapcsolódó pozitív hozzáállásodat is.

Ahogy egyre szebb ruhát ölt a természet és ahogy egyre mozgalmasabb lesz körülötted az élet, te is azt veszed észre, hogy egyre több kedved van a szabadban és az emberek között lenni. Miért ne üthetnél két legyet egy csapásra? Hívd fel a barátaidat és szervezzetek a szabadban egy foci- vagy egy kosárlabdameccset, aztán még bulizhattok is egyet. A mozgás és a közösséghez való tartozás testileg is megerősít és lelkileg is felszabadít és boldoggá tesz. Így már neked is sokkal több kedved lesz az egyéni edzésekhez, és hamarosan komolyabban is rá fogod magad szánni a hosszabb testmozgásra és az egészséges táplálkozásra.

Ha nem érnek rá a barátaid, akkor csatlakozz egy csapathoz, egy klubhoz, akik ösztönzőleg hatnak rád és segítenek fenntartani a motivációdat, már ami a testedzést illeti. Lépj be egy kerékpáros klubba vagy bármilyen sportcsapatba, akik inspirálnak téged, így a kezdeti időszakban nem esik nehezedre a mozgás és a korábbi életmódod folytatása, miközben tudod, hogy a barátaid éppen buliznak, vagy valahol valami izgalmas dolgot csinálnak, csak éppen nem sportolnak.

Járj piacra és ott szerezd be a friss zöldségeket és gyümölcsöket. Adj magadnak egy-két hetet, míg újra hozzászoksz a friss és nyers ízekhez, a kellemes aromákhoz, és hamarosan nem lesz kedved a boltokban az édességrészleget meglátogatni, mert sokkal jobban fogsz egy kis friss gyümölcs és zöldség után áhítozni, mint a műízű desszertek után vágyakozni. Készíts mindennap salátát, vagy zöldség- és gyümölcsturmixokat. Tavaszi fáradtság ellen pedig nagyon sok gyógynövény siethet a segítségedre. Ilyen például a medvehagyma, a gyermekláncfű vagy éppen a csalán, amelyekből szintén készíthetsz turmixitalokat vagy tinktúrákat, amelyek újra energiával töltenek fel téged.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*