Maratoni kajakosok indulás utáni pillanata, középen Csay Renáta.

Győr immáron harmadik alkalommal fogadja a világ legjobb maratoni kajak-kenus versenyzőit. Győr – ókori latin nevén Arrabona – a Kisalföld keleti régiójában terül el. Hogy miért nevezik a folyók városának? Talán azért kapta ezt a hangzatos nevet, mivel a város a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca torkolatánál fekszik.

A versenyzőknek az Aranypart szabadstrand területén szurkolhatnak a kajak-kenu drukkerek. A szabadstrand a Mosoni-Dunán és annak holtágán található.

A versenyen három korosztály áll a rajthoz: felnőttek, U23 és ifjúságiak. Az előzetes versenyprogram szerint a versenyre való felkészülés már szeptember 7-én, hétfőn elkezdődik, ekkor kerül sor ugyanis az akkreditációra. Szerdán, azaz szeptember 9-én lesznek a Masters Világkupa egyéni versenyei, a Paracanoe versenyek és a hajóhitelesítés. Csütörtökön a Masters Világkupa páros versenyei és a Paracanoe versenyek zajlanak, lesz még csapatvezetői és versenybírói értekezlet és a verseny előjátékaként a megnyitó ünnepségre is sor kerül. Szeptember 11-én, pénteken a következő versenyszámok lesznek láthatók: K1 Női Ifjúsági, C1 Női Felnőtt, C1 Női Ifjúsági, K1 Női U23, C1 Férfi Ifjúsági, K1 Férfi U23, C1 Férfi U23. A szombati versenyszámok a következők: K1 Férfi Ifjúsági, K2 Női Ifjúsági, K1 Női Felnőtt, C1 Férfi Felnőtt, K1 Férfi Felnőtt. Szeptember 13-án, vasárnap ezeket a versenyszámokat izgulhatják végig a versenyzők: K2 Férfi Ifjúsági, C2 Férfi Ifjúsági, K2 Női Felnőtt, C2 Férfi Felnőtt, K2 Férfi Felnőtt.

Felnőtteknél a következő versenyszámok lesznek láthatók a mellettük feltüntetett versenytávokkal: Férfi K1, K2 (30,0 km), Női K1, K2 (26,1 km), Férfi C1, C2 (26,1 km), Női C1 (22,2 km). Az U23 korosztálynál: Férfi K1 (26,1 km), Női K1 (22,2 km), Férfi C1 (22,2 km). Az ifjúságaiknál pedig: Férfi K1, K2 (22,2 km), Női K1, K2 (18,3 km), Férfi C1, C2 (18,3 km), Női C1 (14,4 km).

A versenyre napijegyeket lehet váltani. Felnőttek részére a jegy 950 forintba, míg a diákok és nyugdíjasok részére 450 forintért lehetséges megvásárolni. A versenyre mindazoknak érdemes ellátogatniuk, akik szeretnének a magyar versenyzőknek némi bátorítást nyújtani, és akik szeretnének izgalmas, feszült pillanatokat átélni. A szervezők szeretettel várják a családosokat, az idősebbeket és a fiatal korosztályt is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*