Mellizmok edzése két súlyzóval, haspadon fekve.

Amikor egy nő diétázni kezd, akkor először a mellmérete lesz kisebb, hiszen a női mell nagy részét zsírsejtek alkotják, és a diéta során a testnek ezen részén kevesebb lesz a zsírtartalom. Sok diétázó személy attól tart, hogy a mellizmok edzése még tovább csökkenti a mellek méretét és tömegét, pedig ez egyáltalán nincs így. Sőt, a megerősödött mellizmok még feszesebbé is tehetik a kebleket. A következő gyakorlatokkal hatékonyan erősítheted a mellizomzatodat, illetve növelheted a kényes testrészen az izomtömeget is.

A mellizmok erősítésére alkalmas a tárogatás. Ehhez semmi másra nem lesz szükséged, csak két darab egykilogrammos kézisúlyzóra. Feküdj hanyatt a padlón, majd a talpaidat szorítsd a talajra. Vedd a kezeidbe a súlyzókat. A két karodat nyújtsd ki oldalra, majd emeld meg mindkét karodat és szép lassan közelítsd azokat a mellkasod előtt. Tartsd így 3 másodpercig, majd ismét rakd le a talajra mindkét karod. Csinálj meg ebből a gyakorlatból legalább nyolcat. Később akár háromszor is megismételheted ezt a gyakorlatot, vagy az egykilogrammos súlyzó helyett használj kétkilogrammosat. A feladat végrehajtása után ne feledkezz meg a nyújtásról, hogy az izmaid rugalmasak maradjanak, és hogy másnap ne szenvedj izomláztól.

A fekvőtámasz is rendkívül szépen képes feszesíteni a melleket és még a vállakat is edzésben tartja. Ha úgy érzed, hogy ez neked nem fog menni, akkor válaszd a női fekvőtámaszt. Ez annyiban különbözik a hagyományos fekvőtámasztól, hogy itt a térdeid mindvégig a talajon maradnak. Arra vigyázz, hogy közben mindvégig maradjon egyenesen a fejed és a hátad is, a fenekedet ne emeld meg, tehát a törzsed mindvégig maradjon vízszintes. Első alkalommal csinálj 12 fekvőtámaszt, majd minden alkalommal fokozatosan növeld az ismétlésszámot.

Ha nem szeretsz a fekvőtámaszt, akkor fogj a két kezedbe egy-egy másfél kilós súlyzót, majd támaszkodj a súlyokra, mintha fekvőtámaszoznál. Próbálj nem imbolyogni. Egyik kezeddel tartsd magadat erősen, míg a másik könyöködet emeld meg tízszer. Majd támaszkodj arra a kezedre, amelyikkel eddig dolgoztál, és a másik karoddal ismét végezd el a gyakorlatot.

A következő gyakorlathoz két székre lesz szükséged. Állítsd háttal egymásnak a két széket, de közöttük hagyj legalább 80 centiméteres távolságot. Fogd meg a két ülőalkalmatosság támláját és ereszkedj be a két szék közé. Ismételd meg a gyakorlatot tizenkétszer.

Ha ezeket a gyakorlatokat rendszeresen, hetente legalább két alkalommal elvégzed, az eredmények is hamarosan szemmel láthatóvá válnak. Nyilván nem lesz sokkal nagyobb a kosárméreted, de a női mell már attól is nagyobbnak tűnik, ha a mellizmok megerősödnek és feszesebbé válnak.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*