Mosolyogva fekvőtámaszozik egy fiatal hölgy.

Ha irodai munkát végzel vagy sokat ülsz számítógép előtt, akkor szükséged lehet olyan gyakorlatok rendszeres elvégzésére, amelyek megerősítik a mell és a hát izmait. A lentebb leírt gyakorlatokat te is könnyedén elvégezheted.

Feküdj le egy fitneszszőnyegre. Húzd fel mindkét lábad, de a talpak maradjanak a talajon. Vegyél mindkét kezedbe két db 1-1 kilós súlyzót. Mindkét karod egyszerre hajlítsd be, a könyököd enyhén érintse a talajt, majd ismét nyújtsd mindkét karod a plafon irányába. Végezz el ebből a gyakorlatból legalább harmincat.

A második gyakorlathoz maradj ugyanebben a pózban. Most ne oldalra nyújtsd ki a kezeidet, hanem a plafon irányába és, amikor behajlítod a két karod, akkor a mellkas felé vezesd azokat. Éppen hogy csak érjenek hozzá a súlyzók a mellkasodhoz, már emeld is a két karod a magasba. Ebből a gyakorlatból is elvégezhetsz legalább harmincat.

Most ugyanaz a gyakorlat következik, ami először volt, csak egy kis nehezítéssel. Maradjon behajlítva mindkét lábad, de emeld azokat a magasba. A lábaid 90 fokos szögben legyenek behajlítva. Ismételd meg a gyakorlatot húsz alkalommal.

A negyedik gyakorlat egy egyszerű fekvőtámaszozás lesz. A kezeid mindig szélesebb helyzetben legyenek, mint a vállaid. Az egész tested maradjon egyenes, ne homoríts és ne domboríts. Csinálj legalább 40 fekvőtámaszt. De első alkalommal elegendő, ha húszat megcsinálsz ebből a gyakorlatból.

Állj fel, állj kisterpeszbe. Most a tárogató gyakorlat következik. Hajlítsd be mindkét karod kilencven fokos szögben, majd mindkettőt egyszerre közelítsd egymáshoz. A fejed tartsd egyenesen. Majd ismét nyisd szét a két karod és ismét közelítsd azokat egymáshoz. Végezz ebből a gyakorlatból szintén negyvenet.

Most egy nem olyan egyszerű plank gyakorlat következik. Vedd fel az alap plank pózt, a két lábad legyen lábujjhegyen a talajon. Majd először emeld fel legalább húsz centire az egyik lábad, aztán engedd vissza azt a talajra. Most a másik lábad következik. Csinálj meg ebből a gyakorlatból húszat. Természetesen mindkét lábaddal.

1 hozzászólás

  1. A torna gyakorlatokat lehetne latni is nem csak olvasva?

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*