A Mélyütés című film egyik jelenete Jake Gyllenhaallal és filmbéli kislányával.

A több mint kétórás amerikai drámában két remek színész, Jake Gyllenhaal (Billy Hope) és Forest Whitaker (Tick Williams) is feltűnik a vásznon. Billy egy sikeres bokszoló, aki már eddig is sikert sikerre halmozott. Élete éppen boldog is lehetne, hiszen sikerült egy olyan karriert felépítenie, amit csak kevesek mondhatnak el magukról. Viszont a feleségét (Rachel McAdams) egy tragikus balesetben elveszíti, így az élete összeomlani látszik. Igaz, van még egy kislánya, aki vígaszt nyújthatna számára, viszont Billy nem nagyon tudja feldolgozni szeretett felesége halálát, így egy időre elveszíti kislánya felett a felügyeleti jogot. Boldogtalanságát tovább fokozza, hogy az élete már éppen sínen volt, vagyis szeretett volna a jövőben csakis a családjának élni és minden szabad percét nekik szentelni, és éppen akkor következett be az életét romba döntő tragédia.

Billy ahelyett, hogy teljesen összeomlana, végül elhatározza, hogy újra visszaszáll a ringbe, hogy ezzel újra nevet szerezzen magának mint bokszoló. és természetesen azért is szeretne minél hamarabb talpra állni, hogy a kislányát is visszakaphassa és a lehető legnagyobb szeretetben nevelhesse. A visszatéréshez a híres edző, Tick Williams segítségét kéri.

A filmet Antoine Fuqua rendezte, a forgatókönyvet Kurt Sutter és Richard Wenk írta, a film zenéjét pedig James Horner szerezte. Jake Gyllenhaal nagyszerűen alakít ebben a szerepben. A forgatás előtt még bokszolni is megtanult és rengeteget edzett, hogy a szerepét minél hitelesebben és realisztikusabban alakítsa.

Jake Gyllenhaal 1980-ban született Los Angelesben, Kaliforniában. Jake már tizenegy éves korában feltűnt a filmvásznon, de első komolyabb szerepét 1999-ben kapta meg az Októberi égbolt című filmben. Fantasztikusan alakított 2004-ben is a Holnapután című katasztrófafilmben is, majd a Túl a barátságon című filmjét végül három Oscar-díjjal is megjutalmaztak.

Forest Whitaker 1961-ben látta meg a napvilágot az Egyesült Államokban, Texasban. Whitaker egyik legnagyobb sikerű filmje a 2006-ban bemutatott Az utolsó skót király című produkciója. A legjobb férfi főszereplőként nem csupán Oscar-díjjal, hanem Golden Globe-díjjal is megjutalmazták. Nekem a The Shield című sorozatban nyújtott alakítása tetszett eddig a legjobban, amelyben egy hadnagy bőrébe bújt, hogy leleplezze és börtönbe juttassa a korrupt, kemény zsarukat.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*