Egykezes, féloldalas plankot tart ki két fiatal lány.

Most egy olyan teszttel ismerkedhetsz meg, melynek kitöltése után megtudhatod, hogy mennyi erő rejlik benned, milyen az állóképességed, mennyire vagy hajlékony, vagyis a teszt kitöltését és értékelését követően megtudhatod, hogy mennyire vagy fitt, energikus és életerős. Ez a teszt arra is alkalmas, hogy megtudd, hogy mit is kell ahhoz tenned, hogy a jelenleginél kirobbanóbb formába kerülj. Ez a kérdéssor nem tudományos, de rendkívül szórakoztató, majd meglátod!

 

1. Milyen hosszú ideig tudod magad megtartani, amikor plank gyakorlatot végzel?

A. 0–30 másodperc

B. 31–60 másodperc

C. 61 vagy ennél több másodperc

2. Hány napot edzel egy héten?

A. 0–1 nap

B. 2–3 nap

C. 4–7 nap

3. Mennyi fekvőtámaszt tudsz megcsinálni egy perc alatt?

A. 0–5

B. 6–15

C. 15 vagy több

4. Mennyi idő alatt vagy képes egy kilométert lefutni?

A. 12 perc vagy több

B. 9 és 12 perc között

C. kevesebb mint 9 perc alatt

5. Mennyire vagy hajlékony?

A. Ülő helyzetben az ujjaimmal még a térdeimet sem tudom megérinteni.

B. Ülő helyzetben az ujjaimmal a térdeimet igen, de a lábujjaimat nem tudom megérinteni.

C. Nyugodtan hívhatsz gumiembernek, olyan hajlékony vagyok.

6. Biztos ismered azt a pózt, amikor a falnak támaszkodva ülő pozíciót kell felvenned. Mennyi ideig vagy képes ebben a testhelyzetben ülve maradni?

A. 0–30 másodpercig

B. 31–59 másodpercig

C. 1 percig vagy ennél is több ideig

7. Mennyi a BMI-indexed?

A. Több mint 25

B. 18 és 24 között

C. 18 alatt

8. Amikor szobabiciklizel, mennyi időre van szükséged, hogy elérd a 100 pedálfordulatot?

A. Képtelen vagyok erre a mutatványra.

B. 0–2 perc

C. 2–5 perc

Most add össze a pontjaid számát. Minden A válasz 3 pontot, minden B válasz 2 pontot és minden C válasz 1 pontot ér.

Amennyiben a fitneszpontjaid 20 és 24 között vannak, akkor elmondható rólad, hogy nem vagy éppen egy fitneszbajnok és akkor még túlságosan kedves is voltam J. Nagyon hasznos lenne, ha végre készítenél magadnak egy edzéstervet és célokat tűznél ki magad elé, amelyeket meg is valósítasz. Nem vagy fitt, és te ezzel nagyon is tisztában vagy. Gyűrd le a lustaságodat, mert itt az ideje, hogy rendszeresen elkezdj edzeni!

Ha a pontjaid 14 és 19 között vannak, akkor elmondható, hogy már a helyes úton jársz, de még mindig nem vagy tökéletes formában. Lehet, hogy nincs meg benned a kellő eltökéltség, hogy megvalósítsd a céljaid. Ilyenkor jól jön, ha módosítasz kicsit az edzésterveden, vagy van melletted egy barát, akivel közösen sportolhattok, így talán sokkal motiváltabb is lehetsz. Ne légy lusta és meglátod, hamarosan beérik ez a gyümölcs is!

Ha 8 és 13 pontot gyűjtöttél, akkor csak gratulálni tudok neked és üdvözölni téged a fittek klubjában! Lehet, hogy egy sportembert üdvözölhetek a személyedben, aki jövő héten is éppen egy versenyen fogja magát megmérettetni, de az is lehet, hogy csak szeretnél egészségesen élni és ezért edzel rendszeresen. Mindegy, hogy a profi vagy az amatőr sportolók táborát erősíted, azt hiszem, megérdemled, hogy Fitneszguru megdicsérjen téged. Hiszen az elszántságod és kitartásod példaértékű lehet mások számára, így bízom abban, hogy a teszt kitöltését követően hitvallásodnak fogod tekinteni, hogy a jövőben minél több embert motiválj, és arra biztasd őket, hogy kezdjenek el sportolni és az egészségükkel törődni, önmagukkal foglalkozni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*