Tökéletes hasizommal rendelkező férfi a szabadban két farönkön támaszkodva a levegőben lábemeléssel hasizomgyakorlatokat végez.

A lapos has a rendszeresen edzők többségének fő célja. Nem igényel különösebb rábeszélést ez a célkitűzés, hiszen a reklámok többsége is az egészséges táplálkozást hirdeti karcsú, izmos, lengén öltözött női és férfi modellek segítségével. Különösen javasolt ez a célmegvalósítás azoknak, akik hasi zsírpárnákkal rendelkeznek, mert a kóros elhízottság egészségügyi kockázatot jelent, és halálos kimenetelű is lehet. Világszerte mintegy 2,8 millió halálos áldozatot követel ez a betegség évente.

Szinte kivétel nélkül túlsúlyosság okozza a hasi zsírpárnákat, és ez az állapot az említettek szerint rendkívül veszélyes. A kóros elhízottság a túlsúlyosságnak az a változata, amikor a felgyülemlett testzsír már egészségügyi kockázatot jelent. A testtömegindex (BMI) ebben az esetben jóval magasabb a táplálkozás-szakértők által javasoltnál. A túlsúlyosság légzési problémákat, alvászavart, krónikus fáradtságot okozhat, és jelentősen gyengíti az immunrendszert, az érintettek ezért sokkal hajlamosabbak vírusos és bakteriális megbetegedésekre, és esetükben nagyobb a szívinfarktus és az agyvérzés kockázata.

Tájékozódj és gyűjts annyi információt, amennyit csak tudsz, ha lapos hasat szeretnél. Az OÉTI honlapján (www.oeti.hu) számos információt találsz az egészséges táplálkozás tekintetében. Különböző táblázatokat, ábécé sorrendbe rendezett információkat, jogszabályokat találsz az oldalon, melyek segítségével könnyebben megvalósíthatod egyéni céljaidat.

Természetesen a rendszeres testmozgás a lapos has elérésének egyik leghatékonyabb eszköze. A fekvőtámasz, a felülés, a súlyzózás, a gyaloglás, a kocogás és különösen ezek kombinációja segít a cél gyors megvalósításában.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*