Csokoládés fehérjeturmix két szem meggyel, szívószállal, felülről fotózva.

Aki rendszeresen edzi a testét, bizonyára tudja, hogy szervezetének több szénhidrátra és fehérjére van szüksége. Ezek hiányában az izomzat nem képes tökéletesen fejlődni és regenerálódni sem. Mindemellett pedig energiatartalékaid egyre jobban meg fognak csappanni. Nem számíthatsz túl nagy teljesítményre sem, és ha ez még nem lenne elég, biztos lehetsz benne, hogy folyamatosan fáradt és elcsigázott leszel. A fehérjéből készült turmix azonban hatékonyan képes orvosolni ezeket a problémákat, sőt, ha rendszeresen fogyasztod ezt az italt, akkor még az anyagcserédet is felpörgetheted, ezzel megfogyatkoznak a nem kívánt zsírpárnácskáid, és még az edzéseid is sokkal eredményesebbek lesznek.

A fehérje, vagy más néven protein, egy görög eredetű szó. Fehérjére mindenkinek szüksége van, hogy az izmai kellőképpen tudjanak fejlődni. Ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségű fehérjét, akkor izmaink még le is épülhetnek. Fehérje egyes természetes ételekben és a fehérje- vagy proteinturmixokban található. Ezek a turmixok rendkívül hamar képesek felszívódni és nagyon hamar és könnyen elkészíthetők.

A fehérjeturmixokat a legjobb edzések után fogyasztani, de akár egy-egy étkezést is ki lehet velük váltani. Viszont nem helyettesíti az egészséges étrendet, ezért figyelj oda, hogy a fehérjeturmix fogyasztása mellett is változatosan és egészséges táplálkozz. De mégis mennyi fehérjére van szükségünk? Hozzáértők szerint azoknak a személyeknek, akik átlagos életmódot folytatnak, vagyis annyira nem ügyelnek az étkezésükre és az edzés sem szerepel a napirendjükben, naponta annyi gramm fehérjére van szükségük, ahány kilogramm a testsúlyuk. Értelemszerűen tehát egy hatvankilós egyénnek 60 grammnyi fehérjére van szüksége. Viszont aki rendszeresen edzi a testét és az a célja, hogy szép, izmos testre tegyen szert, körülbelül 1,8-2 gramm fehérjét kell fogyasztania kilogrammonként. Nem szabad azonban abba a csapdába esni, hogy a minél gyorsabb hatás elérése érdekében nyakló nélkül döntöd magadba a proteinturmixokat, hiszen ezzel többet ártasz magadnak, mintha egyáltalán nem innál ilyen italokat. A túlzott fehérjefogyasztás ugyanis gyarapítani fogja a zsírpárnácskáidat és még a veséidet is alaposan megterheli.

Egyesek esküsznek a proteindiétára. Ilyenkor általában több napon keresztül csak fehérjeturmixokat iszogatnak, vagy az étkezések között fogyasztják ezt az italt. Hosszú távon azonban ez is ártalmas lehet, hiszen egyoldalú táplálkozásról van szó, amely különféle hiánybetegségek kialakulásához vezethet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*