Orvos, kezében fonfndoszkóppal.

Sok cikk szól arról, hogy milyen jelekre figyeljünk oda, mikor működik rendellenesen a szervezetünk. De azt tudjuk-e, hogy milyen jelek utalnak arra, ha egészségesek vagyunk?

Az egyik ilyen jel, ha rendszeres a menstruációs ciklusod. A rendszeres ciklus – 27-35 napos időközönként van menstruáció – azt jelenti, hogy normális az ovuláció és a női nemi hormonok is kiegyensúlyozottan működnek. Legalábbis az esetek nagy százalékéban biztos, hogy nincs semmilyen nőgyógyászati zűr, ami miatt aggódnod kellene. Azonban még ebben az esetben sem hanyagolhatod a szűrővizsgálatokat, hiszen nem mindig rendszertelen a vérzés, ha baj van a petefészekkel vagy más reprodukciós szervvel.

Ha nem hullik a hajad, nem töredezik a körmöd, illetve ha a hajad fényes és csillogó, akkor is biztos lehetsz benne, hogy egészséges vagy. Legalábbis sok betegség tünete lehet a hajhullás vagy a körmök állapotában bekövetkező negatív változások.

Ha tele vagy energiával, biztos hogy nem vagy beteg. Sok betegség egyik jele, ha állandóan fáradt vagy, és még akkor is aludnál, ha csak nem olyan rég keltél ki az ágyból. Vitaminhiány is okozhatja az állandó fáradtságot.

Manapság egyre több ember panaszkodik fejfájásra. A fejfájást sok minden kiválthatja. Oka lehet a stressz, ami miatt megfeszülnek az izmok. Ha neked szinte soha nem fáj a fejed vagy csak kevés alkalommal és ez is gyors lefolyású, akkor te valószínűleg nem élsz stresszes életet, vagy jól tudod azt kezelni. Kutatások igazolják, hogy azok a személyek nem szoktak fejfájásra panaszkodni, akik kiegyensúlyozott élnek, vagy gyakran végeznek relaxációs technikákat, jógáznak, meditálnak.

A keringési probléma gyakran okoz bizsergést, zsibbadást a végtagokban. Ha nincs ilyen problémád, nincsenek hajszálértágulataid, visszereid és a szíved is megfelelően működik, valószínűleg nincsenek keringési problémáid sem.

Ha kellemes a leheleted, akkor is megnyugodhatsz. Kellemetlen leheletet sok minden okozhat. A fogínysorvadás is az okok közé sorolható, de megváltozik a lehelet cukorbetegség és vesebetegség esetén is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*