Személyi edző segít egy hölgynek a fekvenyomó gépnél.

Amennyiben eldöntötted, hogy a jövőben rendszeres testedzésbe kezdesz, de fogalmad sincs, hogyan is vágj bele az egészséges életmódba, akkor személyi edzőre lehet szükséged. A személyi edző amellett, hogy egy szuper edzéstervet dolgoz ki számodra és tanácsokat ad az egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatban, még a motivációdat is képes szinten tartani, amire nagy szükséged lehet, hiszen bizonyos időközönként még te is kerülhetsz hullámvölgybe.

Személyi edzőre szükséged lehet, ha még soha nem jártál edzőteremben és azt sem tudod, hogy melyik gép mire is való és éppen mely izomcsoportodat tudod velük edzeni és formába hozni. Ha eddig soha semmit sem sportoltál, akkor is szükséged lehet egy tapasztalt segítségre.

Akkor is jól jöhet egy tréner, ha már jó ideje rendszeres látogatója vagy edzőteremnek, de az edzéseid valahogy monotonná és unalmassá váltak és szeretnéd kicsit megszínesíteni a mozgásprogramodat. Illetve akkor is jól jöhet a segítség egy edző személyében, ha úgy érzed, hogy az edzéseid nem hozták meg számodra a várva várt eredményt. Akik valamilyen betegségben szenvednek, sokszor tanácstalanok, hogy milyen edzésre is volna szükségük, illetve a fájdalmas testrészt milyen gyakorlatokkal szabad vagy tilos terhelni. A személyi edző ebben is a segítségedre lehet. A növésben lévő fiataloknak és az egyre több betegséggel, koordinációs problémákkal, egyensúlyvesztéssel küszködő idősebb személyeknek is tud az oktató tanácsokat adni és segítséget nyújtani.

Amennyiben még teljesen kezdő vagy, az edző első lépésként felméri, hogy mennyire vagy fitt, és ez alapján összeállít számodra egy egyéni edzésprogramot. Az edződ – ennek alapján és a te kívánságaid szerint – tudni fogja, hogy milyen gyakorlatokra van szükséged ahhoz, hogy leadd a felesleges kilóidat, hogy formásabb alakra tegyél szert, vagy duzzadó izmokkal rendelkezz néhány hónap múlva. A személyi edző egy alaposan kidolgozott edzéstervet állít számodra össze, miután felmérte az egészségi állapotodat, betegségeidet, életmódbeli szokásaidat. De emellett táplálkozási tanácsokat is ad, ha kéred, és összeállít egy számodra megfelelő étrendet. Az edzés során mindig számíthatsz rá, hiszen segít a helyes gyakorlatok elvégzésében, gondosan ügyel arra, hogy ne szenvedj semmilyen sérülést. Egy jó személyi edző minden edzésről naplót vezet, és bizonyos időközönként ellenőrzi, hogy mennyit fejlődtél, a jövőben milyen gyakorlatokra kell jobban fókuszálni és a fittségi tesztet is megismétli, hiszen ebből képes leszűrni a fejlődésedet. Egyes edzéseket követően megmérheti a pulzusodat és a testzsírszázalékodat is.

Egy jó személyi edző még abban is segíthet, hogy a motiválttá tegyen, ebből következik, hogy ha jól végzi a munkáját és jó emberismerő, akkor érezni fogja, amikor kevésbé vagy jó lelkiállapotban vagy kicsit beleuntál a rendszeres testedzésbe. Ha hosszabb ideje dolgoztok együtt, akkor egy idő után pontosan tudni fogja, hogy éppen milyen mentális vagy érzelmi állapotban vagy, illetve abban is számíthatsz rá, hogy elbeszélget veled, és ha azt érzi, hogy elfásultál, akkor ösztönözni fog, illetve odafigyel arra is, hogy szakíts időt a testi és lelki regenerációra.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*