Piros bokszkesztyű a ring oldalára függesztve.

A bokszedzés fitten tart és segít egészséged megóvásában, a testerősítés és az önbizalom-növelés egyik legjobb módja. Természetesen legjobb harci formádat is elérheted bokszolással.  Sokan megtapasztalták már a boksz pozitív hatásait, erősíti és formálja a karokat és a lábakat, azokhoz az edzésprogramokhoz tartozik, amelyek belső erőt és érzelmi egyensúlyt biztosítanak. Néhány évvel ezelőtt a boksz a legkedveltebb sportok közé küzdötte fel magát, mivel nyilvánvalóvá vált a kardiovaszkuláris állapotot javító és izomfejlesztő hatása. A Tae bo edzést ismertető videók elterjedése szintén hozzájárult a boksz és a kick-box népszerűbbé válásához.

A kardió bokszedzés és különböző innovatív variációi, az egyenesek, az erőből történő ütések gyakorlása, a védekezés és a fitnesz mind magukban foglalják az aerobik különféle elemeit is. Megtanulhatod, hogyan kell szabályosan kivitelezni az ütések és rúgások különböző kombinációit. Mivel összetett, intenzív edzésforma, különösen erősít és önbizalmat ad. Képzelt ellenfélen gyakorolhatod az egyeneseket, a rúgásokat, a blokkolást. Bizonyos edzéstípusoknál a résztvevők az ütéseket és a rúgásokat a levegőbe mérik. Az edzőtáborokban nagyrészt jó minőségű felszerelés, többek között bokszzsák van, és előfordulhat, hogy az ellenfeled keze be van kötve, mint a profiknál.

A bokszedzésnek számos más előnye is van. Óránként 300-350 kalóriát égethetsz el kardió kick-boksz-edzés közben, a szívverésedet pedig az edzésnél normális tartományban, 75 és 85 között tartja. A gyorsaság, az ellenállás és az erőnlét mind javul a bokszedzésnek köszönhetően, csakúgy, mint az izmok rugalmassága és reflexei. A karok és lábak erősödnek, mivel az ütésekkel és a velük együtt végzett lábmunkával folyamatos mozgásban vannak. Nagyon jó hatással van az ízületekre is. Az edzésformára jellemző mozdulatok megfelelő összehangolása javítja az egyensúlyérzéket, és jó karban tart.

Mindez csak néhány a bokszedzés és a kick-box jótékony fizikai hatásai közül. Sokat tanulhatsz belőle önvédelem szempontjából is, ami hasznos lehet nem kívánt helyzetekben. Elégedettséggel tölthet el az ütés vagy a rúgás hatékonysága, ereje, de motiváló és pihentető hatású is egyben. Edzés közben kiadhatod a mérgedet, ami csökkenti a stresszt, ezért megkönnyebbülést okoz. Végeredményben testi-lelki egyensúlyhoz vezet, ha segítségével megszabadulsz az indulataidtól.

A legtöbb aerobik- és fitneszedző kezdőknek a bokszolást ajánlja, mert lehetővé teszi az egyén saját ritmusának és testi állapotának megfelelő edzést. Segítségével újabb és újabb egyéni csúcsokat érhetsz el, mivel jó formában tart, csak ügyelj a sérülések elkerülésére.  Csak pozitív eredményekre számíthatsz, ha a bokszedzést választod, garantáltan jó formában leszel tőle. Lehetőséged van arra, hogy a saját szintednek és képességeidnek megfelelően gyakorolj, tényleg jó időtöltés. Jó szórakozást edzés közben!

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*