Fiatal lány válla mögé helyezett súllyal guggol.

Tudtad, hogy a sikeres fogyás érdekében szükséged van erősítő edzésre is? Sokan úgy próbálnak lefogyni, hogy éheznek, mert azt képzelik, hogy kontrollálni tudják a bevitt kalóriát. Az igaz, ha kevesebb kalóriát eszel, akkor akár fogyhatsz is, és ha nem figyelsz oda arra, hogy mit eszel, akkor ez többletzsírt fog eredményezni. De ez csak az egyik oldala a képletnek. Az is igaz, hogy érdemes odafigyelni a táplálkozásra, de az erősítő edzésre is hangsúlyt kell fektetni, hiszen így tudsz csak izmot építeni. Ha figyelmen kívül hagyod ezeket az edzéseket, akkor nem is biztos, hogy hatékony lesz a fogyásod, de ha még le is fogysz valamennyit, először az izomtömeged veszíted el. Gondolom, nemcsak vékonyabb, hanem csinosabb is szeretnél lenni.

Az erősítő edzés amellett, hogy segít veszíteni a testzsírból, segít megtartani az izomtömeget is. A legtöbb nő fél az erősítő edzésektől, mert nem akarnak izomkolosszussá válni, pedig erről szó sincs. A nők azt gondolják, hogy az erősítő edzés hatására még többet mutat alattuk a mérleg, mint korábban, pedig ez is csak egy mítosz. Az erősítő edzés segít a fogyásban, márpedig ha valaki vékony, akkor kevesebb izmot is tud építeni, ezért lehetetlen, hogy valaki nagyobb súllyal rendelkezzen edzés után, mint edzés előtt.

Sokan úgy vélik, hogy először csak fogyókúráznak, aztán építenek majd csak izmot. Pedig ez egy rossz hozzáállás. Amikor valaki diétázni kezd, vagyis életmódot vált, akkor már rendelkezik valamennyi izomzattal. Ha először megvárod, hogy minden izmod úgymond leépüljön, akkor sokkal nehezebben fogsz majd tudni izmot építeni, mint a fogyókúrád kezdeti szakaszában. Az erőedzés tehát az izomépítésben lesz a segítségedre.

Az erősítő edzés nem csupán az izmaidat növeli meg, hanem a csonttömeget és csontsűrűséget is. A hölgyeknek pedig nagy szükségük van erre, hiszen a menopauza idején és az után is nagyfokú csontvesztéssel kell szembenézniük, de az erősítő edzés segíthet abban, hogy ne kelljen a csontritkulás rémétől rettegniük. Tudod, mi a meglepőbb? Hogy hetente minden egyes izomcsoportnak elegendő mindössze 15 perces erősítő edzés, ahhoz, hogy fejlődni tudjanak. Ez lehet súlyemelés, bicepszezés, felülés vagy éppen lábemelés.

Az erősítő edzés megduplázza a súlycsökkentő programod sikerességét is. Hölgyek számára az egyik legjobb erősítő edzés a pilates, amely minden egyes izmot alaposan megdolgoztat, átmozgat és megerősít. Persze, ha gondolod, emellett még súlyzós edzéseket is végezhetsz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*