Tricepsz nyújtása törökülésben csoportos óra végén.

A sovány testalkattal rendelkező hölgyek és urak gyakran sóhajtanak fel, hogy de szeretnének csak egy icipicit hízni vagy megizmosodni. A sovány emberek váll- és csípőszélessége közel azonos, végtagjaik általában hosszúak, vékonyak. Sok nő szeretne azonban ilyen sovány testalkattal rendelkezni, hiszen a legtöbb nő azért vág bele a fogyókúrába is, hogy sokkal karcsúbb alakra tegyen szert, mert úgy vélik, hogy a modell alkat sohasem megy ki a divatból. A vékony testalkattal rendelkezők férfiaknak és nőknek általában nem kell aggódniuk az elhízás miatt, ha híznak is, akkor többnyire ez a pocakjukon lesz észrevehető, bár nem eget rengetően.

A sovány emberek célja az, hogy egy kicsit erősebbnek, izmosabbnak tűnjenek. Számukra az javasolható, hogy az egész testükre koncentrálva eddzenek, hiszen mind az alsó, mind a felső testüknek némi izmosodásra van szükségük. Tévedés azt hinni, hogy a vékony testalkatot csak mértéktelen evéssel lehet formába hozni, ez semmiképpen sem megoldás, hiszen az egészségtelen táplálkozás és a nagy adagokban fogyasztott étel csak a betegségek kialakulásának esélyét növeli meg. Inkább arra kell törekedni, hogy az edzések során az egész test alaposan át legyen mozgatva, így fejlesztve az erőt és az izomtömeget.

A sovány testalkatú személyeknek javasolható, hogy a súlyzós köredzés keretében a következő gyakorlatokat végezzék el: hasprés, lábfeszítés, ferde felülés, bicepszezés, lábnyomás, felhúzás, válltól nyomás kézi súlyzóval, tricepsz lehúzás. Persze más gyakorlatokat is elvégezhetsz ezeken kívül. Ezekből a gyakorlatokból csinálj meg 13-15 ismétlést. A gyakorlatok elvégzése között tarts 10-15 másodperces szünetet. Ha fejlődni szeretnél, akkor a második hónaptól keményebb edzésre lesz szükséged, ehhez viszont már szakember segítségét szükséges kikérned.

Az aerob edzésprogram keretében választhatod a kerékpározást, az úszást, az aerobicot, a kocogást vagy a fitneszt, de az evezőgépen végzett gyakorlatok is jó választásnak bizonyulnak. Válassz egy vagy több mozgásformát és tíz héten keresztül emeld az edzések számát és az edzések időtartamát. Például így: 1. hét 2 edzés 10-15 perc, 2. hét 3 edzés 15-20 perc, 4. hét 3 edzés 20-30 perc, 5. hét 3 edzés 30-35 perc, 6. hét 3 edzés 35-40 perc. Emeld az edzések számát és azok időtartamát a tizedik hétig, de azért egy-egy héten iktass be egy-két pihenőnapot is. Amikor egy bizonyos edzettségi szintet elértél, akkor elég heti 3-4 alkalommal is edzeni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*