Fiatal, hosszú hajú nő 12 kg-os súllyal bicepszezik.

Akiknek körte testalkatuk van, azok keskeny vállakkal és derékkal rendelkeznek, a végtagjaik pedig vékonyak. A nők többsége ilyen testalkatú, köszönhető ez a női nemi hormonok magas szintjének. A zsír legfőképpen a csípőn és a combokon rakódik le. Ezek a nők gyakran küzdenek cellulitisszel.

Az edzések során legfőképpen a felsőtestre kell koncentrálni, mert ha a testnek ezen része kicsit megerősödik, megizmosodik, akkor kevésbé lesz feltűnő a csípő és a combok erőssége, szélessége. Viszont ha már a felsőtestre edz valaki és az szép izmossá fejlődik, akkor vétek lenne a combokat és a csípőt nem edzeni. Tehát arra kell törekedni az arányos test kialakítása érdekében, hogy az egész test izmosabbá váljon, de közben a csípőn és a combokon lévő zsírpárnák mennyisége is csökkenjen, és ezeken a testtájakon is elsősorban az izmok és ne a zsírpárnák domináljanak.

A körte testalkattal rendelkező személyek a köredzés során a következő gyakorlatokat végezhetik el, amelyektől hamarosan látványos eredményeket produkálhatnak. Az oldalemelést, a válltól nyomást, az ülve történő evezést, a géppel való tárogatást, a ferde felülést, a hasprést, a térdhajlítást és a felhúzást. Ezekből a gyakorlatokból csinálj meg 10-15 ismétlést. A gyakorlatok elvégzése között tarts 10-15 másodperces szünetet. Látványos eredményeket érhetsz el ezeknek a gyakorlatoknak az elvégzésével, de csak az első hónapban. Ha nem rettentél meg, és mindenképpen folytatni szeretnéd az edzéseket, akkor mindenképpen konzultáj szakemberrel, aki értékes és hasznos tanácsokat tud neked adni a folytatással kapcsolatban.

Milyen aerob edzések illenek azokhoz a személyekhez, akik körte testalkattal rendelkeznek? Jó választás lehet a step aerobic, a kerékpározás, az úszás, az evezőgépen történő edzés vagy éppen a kocogás. Az edzés lényege, hogy minden héten emelned kell az edzések számát és egy-egy edzés időtartamának a hosszúságát. Például így: 1. hét – 2 edzés – 15-20 perc, 2. hét – 3 edzés – 20-25 perc, 3. hét – 3-4 edzés – 30 perc, 4. hét – 4 edzés – 30-35 perc, 5. hét – 4-5 edzés – 40 perc, 6. hét – 5 edzés – 40-45 perc. Emeld az edzések számát és időtartamát, ha még bírod, és ha egy héten elegendőnek tartod a napi egy pihenőt. Ha elértél egy bizonyos edzettségi szintet, akkor állj rá például a heti 3 edzésre, de negyven percnél soha ne legyen kevesebb az edzéssel eltöltött időd.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*