Aktív szén pasztillában és porítva.

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kapott az aktív szén. Hallhattunk arról, hogy elősegíti a fogak fehérítését, illetve akár arcmaszkot is készíthetünk a felhasználásával. Azonban ennyiben nem merül ki az aktív szén használata.

Az aktív szén használata az elmúlt századokban csak az ételmérgezés orvoslására terjedt ki. Az aktív szén legfőképpen a bakteriális vagy a vírusos ételmérgezést, illetve hasmenést képes hatékonyan gyógyítani, segít helyreállítani a bél természetes perisztaltikáját. Az aktív szén nem csupán a vírussal és a baktériummal képes eredményesen megküzdeni, hanem a szervezetben elszaporodó gombákkal is, nem beszélve a hatékony méregtelenítő hatásáról. De bevethetjük emésztési panaszok esetén is, legyen szó szélgörcsről, puffadásról vagy éppen felfúvódásról.

Az aktív szenet a bőrápolásban is felhasználhatjuk. Nemcsak a pattanások megszüntetésében lehet a segítségünkre, hanem az egyéb bőrhibákat is segít megszüntetni. Pakolás formájában lehet alkalmazni. Keverj el egy evőkanál aktív szenet egy kevés mandulaolajjal, Aloe vera géllel és pár csepp teaf- illóolajjal, majd készíts a hozzávalókból egy könnyen felvihető pasztát. Vidd fel az arcodra az aktív szenes maszkot, majd hagyd azt megszáradni. Végezetül bő, langyos vízzel mosd azt le.

Az aktív szén akkor is a segítségünkre lehet, ha egy rovar megcsípett bennünket. Csípés esetén az aktív szén felhasználásával borogatást kell készíteni. A fájdalomnak és a csípés okozta bőrirritációnak hamarosan nyoma sem lesz.

Ma már lehet kapni olyan termékeket, amelyek aktív szenet tartalmaznak és ezek a termékek a fogat tudják fehéríteni. Persze fogmosás közben nem látjuk még az eredményt, csak azt, hogy a fogaink egyre feketébbek, viszont ha alaposan kiöblítettük a szánkat, akkor a fogaink sokkal fehérebben fognak ragyogni, mint korábban. Mi is beszerezhetjük patikában az aktív szenet, mivel az aktív szén önmagában is remekül fehérít. Akár még egy kevés kókuszolajjal is összekeverhetjük, hiszen így is nagyon hatásos.

Az aktív szén hasznos lehet, ha mérgezést szenvedtünk el, de alkohol-túladagolás esetén is a segítségünkre lehet. Egyes feltételezések szerint hatékony lehet szív- és érrendszeri betegségek, emésztési zavarok és idegrendszeri problémák esetén is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*