Fiatal nő villát tart az egyik kezében, másikban egy tál salátát.

Aki egészségesen étkezik, ismeri az egészséges ételek listáját, és tudatosan választ belőlük. Az egészséges étkezés nem pusztán az étel lemérését, a zsírok és kalóriák számolását, vagy a termék címkék pontos tanulmányozását jelenti.

Az egészséges étrend legalább napi háromszori, egészséges fogásokból álló, kiegyensúlyozott, mértéktartó étkezést jelent. Egészséges étrendet kialakítani a különböző ételek variációjából lehet, nem egy adott ételtípusra vagy ételcsoportra koncentrálva.

Lényeg, hogy kiegyensúlyozott legyen az étkezés, nem szabad sem túl sokat, sem túl keveset enni, és helyesen kell kombinálni a tápanyagban gazdag és energiaszegény ételeket. Az erős szervezet és az ép, friss elme megfelelő mennyiségű tápanyag-utánpótlást igényel.

Aki egészségesen étkezik, jó problémamegoldó és józan ítélőképességgel is rendelkezik egyben, odafigyel magára, és helyes döntéseket hoz. Az egészségesen étkezők tisztában vannak a választott ételek testükre gyakorolt hatásával.

Az étkezéssel kapcsolatos önuralomhiány legtöbb esetben az élet más területein is megmutatkozik. Ilyen például a túlzott beszédkényszer, a pénzköltés, a késői fekvés.

Ugyanakkor az étel megvonása is káros következményekkel jár. A megfelelő étkezés az egészséges életmód része, a testformálás egyik módja. Ha jobb életre vágysz, étkezz egészségesen! Megkönnyíted vele mind magad, mind környezeted és a családod életét.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*