Forró víz a zuhanynál.

A bőrápolás a zuhanyozással kezdődik. Egy frissítő reggeli és esti zuhanyra mindenkinek szüksége van, hiszen nagyon jól felélénkít és a napi szennyeződésektől is megszabadulhatunk ilyenkor. Azonban még zuhanyozás során is követhetünk el hibákat, amelyek rosszat tesznek a bőr egészségével, ezért érdemes a cikkünkben leírt tanácsokat megfogadni.

Nem megfelelő szappan és tusfürdő használata

Sokan azt sem tudják, hogy milyen a bőrtípusuk, így olyan tusfürdőt vagy szappant használnak, amely kiszárítja a bőrüket. A bőrszárazság azért is olyan veszélyes, mert rengeteg baktérium és gomba táptalaja lehet, és ezektől a bőrfertőzésektől nagyon nehéz megszabadulni.

A zuhany alatti borotválkozás

A nők nagy része még mindig borotvát használ a szőrtelenítéshez, pedig vannak sokkal kevésbé drasztikus és sokkal hatékonyabb módszerek is a szőr eltávolításához. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy a zuhany alatt borotválkozol. Ezzel nemcsak fertőzésveszélynek teszed ki saját magad, de könnyen komoly sérüléseket is szerezhetsz.

A törülköző tabu

Az egyik legnagyobb baktériumforrás a törülköző, ezért is nem ajánlatos még családon belül sem egymás törülközőjét használni. A törülközőcseréről se feledkezz meg. Hetente legalább 3 alkalommal használj tiszta törülközőt, hiszen a fürdőszobai nedves környezet szintén nagyon kedvez a baktériumok elszaporodásának.

Ne zuhanyozz túl sokáig!

A hosszabb ideig történő tusolás még nem is olyan súlyos probléma, de ha túl forró a víz, az már igen. Ez ugyanis okozhatja a bőr gyulladását, ami táptalaja lehet a káros hatású, bőrt támadó mikroorganizmusoknak.

Amennyiben túl forró vizet használsz minden egyes zuhanyozás alkalmával, úgy megnő az esély arra, hogy a bőr kiszárad. A száraz bőr szintén könnyebben elfertőződhet és sokkal hamarabb is öregszik, mint a normál állapotú bőr.

A testradírozást sem szabad túlzásba vinni

A bőrünknek van egy felső védőrétege. Évente néhány alkalommal még jót is teszünk azzal, ha végzünk egy egész testradírozást, de ha minden este elvégezzük ezt a műveletet, vagy olyan dörzsszivacsot használunk, amely elpusztítja a bőr felső rétegét, akkor szintén nagy veszélynek tesszük ki a bőrünket. Ha szereted is a testradírozást, elegendő csak havonta egy alkalommal igénybe venni azt.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*