Mérlegen állva egy lány egyik kezében egy piros almát, másikban egy cukros fánkot tart.

A következőkben szeretnék néhány hasznos tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogyan is kezdjen neki valaki a testsúlycsökkentésnek. Ezek csak iránymutatóul szolgáljanak, ha szükséges, mindenképpen konzultálj szakorvossal, aki megfelelő étrendet és mozgásformát javasolhat neked annak érdekében, hogy megszabadulj a súlyfeleslegedtől. Szakorvosi konzultációra már csak azért is szükség lehet, hogy az orvos felmérje az egészségi állapotodat, illetve ha szenvedsz valamilyen betegségben és szedsz valamilyen gyógyszert, akkor meghatározza az életmódváltás irányvonalát.

Első lépésként határozd meg, hogy mennyi súlyfeleslegtől szeretnél megszabadulni. Először is nagyon lényeges, hogy ne tűzz ki magad elé irreális célokat, hiszen a kisebb célokat könnyebb elérni és ezek fognak erőt adni, hogy a nagyobb volumenű céljaidat is képes legyél magvalósítani.

Próbálj olyan diétát választani, amely felkelti az érdeklődésedet. Ez furán hangzik, de ha unalmasnak és egyhangúnak véled az új diétát, akkor könnyen és fájdalommentesen inthetsz neki búcsút. Viszont ha a diétás ételek között sok olyan szerepel, amelyet ínycsiklandónak találsz, és úgy gondolod, hogy ezeket szívesen és mindennap fogyasztanád, akkor azt hiszem, hogy félig már megnyerted a kilók elleni csatát.

Azok az emberek, akik szeretnek enni, pontosabban szeretnek nagy lakomákat csapni, a jövőben nehezen fojtják el az ilyen irányú vágyaikat. A legjobb azonban, ha nem engedsz a kísértésnek, persze ahhoz az kell, hogy ne koplalj és a fogyókúrád se öltsön drasztikus formát, hiszen ez általában soha nem hoz pozitív eredményeket.

Lényeges, hogy ne higgy a csodakapszulákban és azokban a termékekben, amelyek azt ígérik, hogy egy hónap alatt harminc kilót is leadhatsz a segítségükkel. Ilyen csodaszerek nem léteznek, vagy ha mégis, akkor biztos, hogy van valamilyen hátulütőjük. Viszont vannak olyan gyógynövények, amelyek segíthetik a diétádat, illetve egyes gyümölcsök és zöldségek is támogatást nyújthatnak azon az úton, amelyen elindultál.

Amikor az orvosoddal konzultálsz az életmódváltásával kapcsolatban, és az orvos különféle mozgásformákat javasol, feltétlenül olyan sportot válassz, amelyhez kedved van. Ha a rendszeres testedzést unalmasnak és fárasztónak találod, előbb-utóbb ez a kedvedet szegheti, és kis idő múlva fel is hagyhatsz az életmódváltással. Ügyelj arra is, hogy a kiválasztott mozgásforma segítsen neked, hogy minél több zsírpárnától megszabadulj, illetve hogy az izmaid fejlődjenek, hiszen minél több izomzattal rendelkezel, annál kevesebb lesz a zsírpárnád. Ennek következményeként egészségesebb lesz a tested, ez pedig a lelki kiegyensúlyozottságot lesz képes előmozdítani.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*