Félmeztelen kigyúrt férfi kétkezes súlyzót tart maga előtt.

Kétféle öltözetet különböztethetünk meg, ha testépítésről van szó. Az egyik az edzéshez viselt öltözet, a másik a verseny ruhatár. Mindkét típus széles választékban kapható.

Edzés közben a fő szempont a kényelem, fontos, hogy az öltözék szabad mozgást tegyen lehetővé. Nedvességszívó és jól szellőző anyagból készült ruházatot válassz, amelyben nem hevülsz fel.  A különböző gyártók kínálatában találsz olyat, amely stílusos és praktikus is egyben. Van, akinek számít, hogy az edzőteremben is jól nézzen ki, míg másokat legkevésbé sem érdekel, ők a testedzésre és az izomfejlesztésre koncentrálnak.

Mind férfiak, mind nők esetén jó választás lehet az atléta és a rövidnadrág. Választhatsz nedvességszívó melegítő- vagy elasztikus fitnesznadrágot is, amelyek segítségével hatékonyabbá teheted az edzést, hiszen a verejtékezéssel és izomfejlesztéssel súlyt vesztesz.

A versenyeken viselt öltözék teljesen eltér az edzőtermi ruházattól, mivel ilyenkor a fő szempont a test szemléltetése. A megfelelő ruházat is nagymértékben hozzájárulhat a verseny eredményességéhez.

A lehető legnagyobb szabad testfelületet kell megmutatnod anélkül, hogy kirívó lennél. Leginkább a fürdőruha felel meg ennek a kritériumnak férfiak és nők esetén egyaránt. Férfiak válasszanak kis úszónadrágot, nők ízléses bikinit. Fontos, hogy a pontozóbírókkal minden izmot láttass, amelyre összpontosítasz. Kitartó munkád eredményét mutasd meg, amennyire csak lehet.

Válassz a bőrtípusodnak megfelelő színárnyalatot. Verseny előtt napozz vagy szoláriumozz, és válassz világos színű öltözéket. A férfiak általában mezítláb, a nők magas sarkúban jelennek meg a versenyeken, de az ő esetükben is elfogadott a mezítlábas fellépés.

Ugyan a testépítés szempontjából az edzés a legfontosabb, de a jól megválasztott ruházat nagymértékben hozzájárul az edzés hatékonyságához. A túl szoros vagy szűk viselet kényelmetlen, és gátol a szabad mozgásban, ezért negatív hatással van az eredményekre. Olyan ruházatot sem célszerű választani, amelyben könnyen felhevülsz, mert így gyorsan kifáradsz, és ez sérüléshez vezethet.

Edzésnél a kényelem, versenyen a küllem legyen a fő szempont, ezt vedd figyelembe a sportruházat kiválasztásánál is. Ha letetted a voksod valamelyik öltözék mellett, az edzőteremben vagy a versenyen majd megteszi hatását.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*