Kicsi shar pei kiskutya egy szürke kanapén.

Minden fogyókúrázó nagyon izgatott, amikor belevág a saját maga választotta fogyókúrás programba. Aztán sajnos jön a keserű családódás, hiszen megnyúlik a has bőre, mivel a bőr és a kötőszövet rugalmassága megváltozik, és csúnya striák jelennek meg általában a hason, a fenékrészen és a combon, köszönhető ez a zsírpárnák eltűnésének.

A striák többek között a hirtelen és drasztikusan leadott hízástól és fogyástól alakulhatnak ki. A bőr kötőszöveti részében csíkok alakulnak ki, amelyek lehetnek a testtel megegyező vagy teljesen eltérő színűek is. A kötőszöveti rostok a hirtelen bekövetkező drasztikus változástól elszakadnak, a kötőszövet megereszkedik, a bőr pedig lógóssá, petyhüdtté válik. A fogyókúrázó személy pedig nemhogy visszanyerné az önbizalmát a kemény diéta és a kitartó edzések miatt, hanem még jobban lecsökken az önbecsülése, hiszen hiába fogyott le, ha aztán ugyanúgy nem mer emberek közé menni lenge öltözékben.

Ha betartasz néhány szabályt, akkor ez a gond könnyedén megelőzhető, de legalábbis nem ölt olyan drasztikus formát, mint abban az esetben, ha fittyet hánysz minden egyes előírásra. Az első és legfontosabb szabály, hogy semmiképpen se akarj rövid időn belül megszabadulni a súlyfeleslegedtől. Ezzel ártasz az egészségednek, és még a bőröd is könnyedén megnyúlhat. Heti egy-két kilogrammnyi fogyással elégedettnek kell lenned.

Amikor diétázni kezdesz, akkor ne a koplalást válaszd, hanem az egészséges étrenden alapuló fogyókúrát, amikor is megadod a testednek a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. A bőrünknek is szüksége van vitaminokra – A-és E-vitaminra –, de ezekhez csak akkor juthat hozzá, ha vitaminban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket is beiktatsz az étrendedbe. Ahhoz, hogy a kollagén be tudjon épülni a kötőszövetekbe, C-vitaminra is szüksége van. Évente legalább kétszer méregteleníts, a bőrödön is tapasztalni fogod a pozitív változást, illetve soha ne feledkezz meg a napi két liter folyadékfogyasztásról, hiszen ez hidratálttá teszi a bőrödet.

Amikor fogyókúrába kezdesz, akkor csak a zsírpárnák fognak leolvadni rólad, ahhoz, hogy a kötőszöveteid ne nyúljanak meg és rendben legyen a keringésed, na és hogy egészséges maradj, sportolnod kell valamit. A rendszeres edzés ezen kívül feszes és olyan testtel is meg tud téged ajándékozni, amelyet nem csúfít el a narancsbőr.

A hideg-meleg váltózuhany mindamellett, hogy rendkívül egészséges, még a vér- és nyirokkeringésedet is megerősíti, és a bőrt szinte megtornáztatja. A szauna és masszázs is javasolt, hogy a bőröd ne nyúljon meg a fogyás következtében. A masszázs során a legjobb, ha felvilágosítod a masszőrt, hogy speciális bőrfeszesítés céljából érkeztél hozzá, hogy aztán a legjobb kencékkel kényeztethesse a testedet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*