Csinos női fenék és comb narancsbőr nélkül, fekete csipkés fehérneműben és farmeringben.

A nők egy része egész életében elkeseredett szélmalomharcot vív a bőrét elcsúfító narancsbőrrel szemben. De mi is az a cellulit? Akkor beszélünk narancsbőrről, amikor a bőr alatti zsírsejtek megnövekednek, amikor a szervezet elkezdi raktározni a zsírt, így ezeknek a zsírsejteknek a mérete is egyre nagyobb és nagyobb lesz. Amennyiben valaki még emellett laza kötőszövettel is rendelkezik, akkor a zsírsejtek szinte kidudorodnak, vagyis a bőrön gödröcskék alakulnak ki. Ez nem más, mint a narancsbőr.

A cellulit kialakulásának számtalan oka lehet. A narancsbőrt okozhatja hormonális probléma, vagyis amikor a szervezetben az ösztrogén nevű hormon mennyisége megemelkedik, ez elősegíti a zsír tárolását és ezzel együtt a narancsbőr kialakulását. A narancsbőrnek genetikai oka is lehet. Ezt a problémát a túlsúly is okozhatja. A súlyfelesleggel küzdő személyeknek nem kielégítő a vér- és nyirokkeringésük, így szervezetükben jóval több salakanyag rakódik le, mint normál testsúlyú társaiknál. Ez pedig előbb-utóbb cellulit kialakulásához vezethet. A narancsbőr kialakulásának elsődleges tényezői között szerepel a kevés mozgás és a helytelen táplálkozás is. A rendszeres edzés hatására fokozódik a vérkeringés, és a testsúly megcsappanásával csökken a szervezetben felhalmozódó zsírmennyiség is, amely a narancsbőr egyik nagy ellensége. A vérkeringést legjobban az aerob edzéssel tudod serkenteni. Fontos, hogy az edzés mérsékelt intenzitású legyen és legalább 40-50 percig tartson.

Az edzések során fordíts nagyobb gondot a kritikus testrészekre, vagyis a hasadra, a combjaidra és a fenekedre. A felülések a hasizmaidat fogják megerősíteni, és a kitartó edzésnek köszönhetően az ezen a testrészen felhalmozódott zsírpárnáktól is meg tudsz szabadulni. A hasad felső részét kis felülésekkel tudod megerősíteni.

A has alsó részén lévő izmok fejlesztéséhez feküdj le a padlóra, majd emeld meg mindkét lábad. Amikor a lábaid elkezdenek közelíteni a padlóhoz, ismét emeld azokat a magasba. Ezzel a mozgásformával a lábaidat is erősítheted.

De a következő gyakorlattal is feszesebbé válhatnak a combjaid. Feküdj az oldaladra, támaszkodj meg a könyököddel, a másik kezedet tedd csípőre. Mindkét lábad nyújtsd ki, majd kezdd el emelgetni a felül elhelyezkedő lábad. Kezdetnek ismételd meg a gyakorlatot tizenkétszer, majd fordulj a másik oldaladra, és ismételd meg a gyakorlatot. A fenekedet a guggolás és a lépcsőzés rövid időn belül képes feszessé varázsolni.

Ha úgy érzed, hogy a torna nem elegendő a narancsbőr eltüntetéséhez, akkor menj speciális masszázsra, ahol a képzett szakember a megfelelő masszázstechnikákkal és krémekkel célzottan a kényes testfelületekre fog fókuszálni.

Milyen megoldás létezik a narancsbőr kezelésére, eltüntetésére? A legfontosabb, hogy helyreálljon a szervezetben a vér-és nyirokkeringés, vagyis az anyagcsere megfelelően működjön, mert ekkor a méreganyagok és a salakanyagok is ki tudnak ürülni a szervezetből. Éppen ezért nagyon fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk és rendszeresen mozogjunk. Bizonyos időközönként – a legjobb minden évszakváltáskor – érdemes egy alapos tisztítókúrát tartani, így a májunkat is tehermentesítjük, amely a méregtelenítés után sokkal hatékonyabban képes ellátni a funkcióit. A narancsbőr eltüntetésének másik módja az elegendő folyadék fogyasztása. A legjobb, ha a vizet vagy a gyógyteákat részesíted előnyben.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*