Szép arcú, barna hajú fiatal nő.

Amikor valakivel találkozunk, többnyire az arcát nézzük meg először. Az illetőnek sok esetben meg sem kell szólalnia, mert az első benyomást így is kialakíthatjuk róla. A tekintete, a mosolya, a mimikája, az arcbőre sok mindent elárul az illetőről. Az arcunk valóban egy nyitott könyv lehet bárki számára, hiszen rögtön feltűnik, ha valaki szomorú vagy éppen vidám, ha keveset aludt, ha kevés folyadékot iszik, ha dohányzik, ha kipihent vagy éppen fogyókúrázik. Az életmód lenyomatot hagy az arcbőrünkön, ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan és miként élünk.

Az, hogy milyen típusú arcbőrrel rendelkezünk, nem tőlünk függ. Van, akinek a rendszeres ápolás mellett is állandóan dehidratáltnak tűnik a bőre, van, aki a pattanások miatt szenved, vannak zsírosabb, érzékenyebb arcbőrű személyek és olyanok is, akik kombinált arcbőrrel rendelkeznek. Ez ellen a legjobb, amit tehetünk, ha a bőrtípusunknak megfelelő arcápolási termékeket használjuk. Viszont az életformánkon soha nem késő változtatni, mert az egészséges életmód az arcunkon is visszatükröződik.

Ahhoz, hogy bőrünk sokáig egészséges maradjon fontos, hogy sok zöldséget, gyümölcsöt és fehérjét fogyasszunk. Bőrünk egyik legfontosabb vitaminja a biotin. A biotin segíti elő, hogy a bőrünk, a hajunk és a körmünk hosszú ideig megőrizze egészségét. Ha nincs elegendő belőle a szervezetünkben, akkor bőrgyulladással és ekcémával kell szembenéznünk. Hiánya esetén a faggyútermelés is fokozódik.

A testmozgás nem csupán az alakunknak, hanem a bőrünknek is jót tesz. A rendszeres edzés fokozza a vérkeringést, így a bőr sejtjei több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak hozzá. A verejtékezés pedig segít megszabadulni a szervezetünkben felhalmozódó méreganyagoktól. A gyakori edzések emellett a bőrünket feszessé is varázsolják.

Az alvás nemcsak azért fontos, hogy másnap kipihentek legyünk és energikusan tudjuk a napi feladatainkat elvégezni, hanem a bőr regenerációját is elősegíti. Az éjszakai alvást nem pótolja a nappali alvás vagy szunyókálás. Az éjszakai krémek – amelyek elősegítik, hogy bőrünk hidratált maradjon – is éjjel tudják jobban kifejteni hatásukat, hiszen arcbőrünk nem érintkezik se napfénnyel, se szennyeződéssel, se sminkkel, legfeljebb csak az álmainkban.

Az állandó stressz és idegeskedés is nyomot hagy az arcunkon, hiszen ilyenkor grimaszolunk, homlokot ráncolunk. Az arcbőrünknek azonban jót tesz, ha néha pihenünk, relaxálunk, hiszen a bőrünk is éppúgy, mint a lelkünk megnyugszik és kisimul.

Azt már mindenki nagyon jól tudja, hogy az egészségünk megőrzése érdekében naponta legalább 2-3 liternyi folyadékra van szükségünk. A folyadék (víz) hidratálttá teszi bőrünket, segít szervezetünk méregtelenítésében és a bőrünk is kisimul és feszessé válik.

Napközben sokan fogyasztanak kávét, mert a fekete italban lévő koffeintől remélik, hogy ki fogják bírni a napot és képesek lesznek teljesíteni a munkahelyen. Napi két kávé még szakemberek szerint is engedélyezett, viszont minden csésze kávé mellé érdemes egy-egy pohár vizet is felhörpinteni, mivel a kávé dehidratálja a bőrt, ami idő előtti ráncosodáshoz vezethet. Csakúgy, mint a dohányzás és az alkoholfogyasztás, amelyek rendkívül módon öregítik a bőrt, a dohányzás emellett még fakóvá és élettelenné is teszi azt.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*