Olajos masszázshoz készülődik egy női masszőr.

A súlyos hátfájás, a nyak izmainak fájdalma, illetve a derékfájdalom nem ritka jelenség, különösen a harminc év felettiek esetében. Azok, akik rendszeres fájdalommal küszködnek, elmondhatják, hogy csökken az életminőségük, hiszen lehet, hogy a korábbi tevékenységeiket – legyen szó munkáról vagy sportról – nagyban befolyásolja a vissza-visszatérő fájdalom.

Azonban nem szabad elkeseredni, hiszen vannak természetes, mellékhatás nélküli módszerek, amelyek segíthetnek a fájdalom enyhítésében, illetve annak megszüntetésében. Az izomfájdalom csökkentésének egyik legnagyszerűbb módja a rendszeres testmozgás. Heves és krónikus izomfájdalomnál nagyon fontos az érintett testrész pihentetése, azonban egy idő után szükséges újra mozgásba hozni az izmokat, mert a sportolás, a rendszeres testedzés segít csökkenteni a krónikus gyulladást, illetve enyhíteni a fájdalmakat.

Az egyik legnagyszerűbb módja a merev és fájdalmas izmokban keletkező fájdalom és gyulladás csökkentésére a masszázs. Egy tapasztalt masszőr tudni fogja, hogy milyen fogásokat alkalmazzon, hogy enyhítse az adott testrészben a feszültséget.

Néhány esszenciális olaj, például a jojoba-, a kókusz- vagy a borsmentaolaj nagyon hasznos lehet izomfájdalom kezelésénél. Ezek az olajok különösen jó szolgálatot tehetnek hosszú edzések és intenzív fizikai munka után.

A hegyi árnikával végzett masszázs jelentősen csökkentheti a nyak, illetve a hát alsó és felső részén a fájdalom enyhítését, az árnikaolaj ugyanis rendkívül sok gyógyító hatással rendelkezik, beleértve a gyulladásgátló és gyulladáscsökkentő hatásokat. Ezen kívül segíthet a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatok miatt fellépő feszültség enyhítésében is.

Az izomfájdalom leggyakoribb oka a magnézium hiánya a szervezetben. Ezért ilyenkor érdemes Epsom sót használni. Ez segíthet a szervezetben megemelni ennek az ásványi anyagnak a szintjét. A magnézium nemcsak a fájdalom enyhítésében játszik kitüntetett szerepet, de az izomgörcsöket is segíthet megszüntetni, sőt segít csökkenteni a szervezetben kialakuló gyulladást is. Ezért érdemes legalább hetente egy alkalommal egy lábáztató kúrát tartani, amikor is a vízbe Epsom sót szórunk.

Ha rendszeresen fájdalmakkal küzdesz, akkor pedig mindenképpen látogasd meg a kezelőorvosodat, de egy csontkovácshoz is elmehetsz, hiszen ő is nagyon sokat tud segíteni a fájdalom megszüntetésében.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*