Mikulás sapka egy kézi súlyzón az edzőteremben.

Kinek van kedve edzeni, amikor sokkal jobb az ágyban lustálkodni még órákkal később is, hogy felébredtünk? Viszont amilyen könnyű semmitevéssel tölteni a szabadidőnket, annyira nehéz megszabadulni a hasunkon kialakuló kisebb-nagyobb úszógumiktól. Most mókás karácsonyi gyakorlatokról olvashatsz, amelyek talán a te kedved is meghozzák az ünnepi tornához, és így talán nem kell majd újév első napjaiban a súlyfeleslegeddel szembesülnöd.

Az első gyakorlat a hóeke, amely nem más, mint a klasszikus női fekvőtámasz. Ereszkedj le a fitneszszőnyegre. Támaszkodj meg a két karodon, egy kevés súlyt pedig a helyezz a két térdedre. A két lábszáradat emeld fel, enyhén össze is kulcsolhatod a lábaidat, de ez nem fontos. Ebből a gyakorlatból csinálj meg tíz ismétlést.

A következő gyakorlatot én csak tetőmászó gyakorlatnak nevezem. Ez is egy tipikus karácsonyi gyakorlat, ha hiszünk abban, hogy a Télapó is így közelíti meg a lakásunkat. Szóval, ereszkedj le a talajra. Támaszkodj meg a két, kinyújtott két karodon. Mindkét lábad legyen kinyújtva, miközben a popsidat kicsit megemeled. Majd váltakozva, húzd magad alá, azaz hajlítsd be először az egyik, majd a másik lábadat. Ebből a gyakorlatból csinálj meg húsz ismétlést.

A hóangyal pozitúrához szintén egy alap fekvőtámasz testhelyzetet szükséges felvenni. Támaszkodj meg a két karodon, amelyek vállszélességnél közelebb legyenek egymáshoz. A két lábad legyen nagyterpeszben, majd kezdj el fekvőtámaszokat végezni. Húsz ismétlésig meg se állj.

Most a szánkózás következik. Hasalj le a padlóra. A lábaid legyenek kis terpeszben, a két karod legyen egyenesen előre kinyújtva. Most kezdd el a két karodat és a két lábadat is egyszerre megemelni. A fejed tartsd egyenesen, és tekinteted szegezd a padlóra. Ha nem okoz gondot, ismételd meg a gyakorlatot tízszer.

Végül a karácsonyfa gyakorlattal zárjuk a mókás karácsonyi tornánkat. Helyezkedj el a padlón, feküdj a bal oldaladra. Nyújtsd ki a bal karodat, próbáld magad egyenesen megtartani. A tested is emelkedjen fel a padlóról, a két lábad legyen kinyújtva. Most emeld fel a jobb karodat a magasba és tartsd így magad tíz számolásig. Ismételd meg a gyakorlatot ötször, majd végezd el a gyakorlatot a másik oldaladon is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*