Hasizomgyakorlatot végez óriás fitneszlabdával egy fiatal lány.

Fitneszlabdával nagyon sokféle gyakorlatot lehet végezni. A labdás feladatok legfőképpen azoknak javasolható, akik sokat ülnek az íróasztal előtt, de természetesen bárki könnyedén elvégezheti a gyakorlatokat.

Hasalj rá a labdára, miközben a két, kinyújtott karoddal megtámaszkodsz a padlón. Majd ebben a pozícióban maradva kezdj el járni a padlón úgy, hogy közben a labda a combodhoz guruljon. Állj meg három másodpercre, majd folytasd a gyakorlatot, de most az legyen a cél, hogy a labda ismét a hasadhoz guruljon. Végezz el ebből a gyakorlatból legalább húsz ismétlést.

Állj fel csípőszélességű terpeszbe. Vedd a két kezedbe a fitneszlabdát. Majd egyszerre emeld fel a magasba mindkét karod, miközben enyhe guggoló pozitúrát veszel fel. Ügyelj arra, hogy egyszerre csináld a két mozdulatsort és a hátad, a nyakad mindvégig maradjon egyenes. Majd ereszd le a két karod és egyenes háttal térj vissza a kiinduló pozícióba. Végezz ebből a gyakorlatból tizenötöt.

A következő gyakorlatnál foglalj helyet a fitneszszőnyegen. A fitneszlabdát fogd a két lábad közé, miközben a két karodat nyújtsd ki előre. A labdát is megfoghatod a kezeiddel. Most szép lassan kezdd el a talajról felemelni mindkét lábad úgy, hogy a labda a lábaid közé van szorítva. Emeled a magasba a lábaidat, amennyire csak tudod, számolj el tízig, majd ereszd vissza azokat a talajra. Ismételd meg a gyakorlatot hússzor.

Az utolsó gyakorlathoz ismét állj fel. Állj csípőszélességű terpeszbe. A labdát helyezd a jobb oldaladra. Most a teljes testeddel dőlj jobb oldalra, miközben a jobb lábad kinyújtott, egyenes állapotban marad, a jobb kezeddel pedig megtámaszkodsz a labdán, de közben a bal lábad szintén kinyújtott állapotában bal oldaladra lendíted, és a kezed a plafon irányába nyújtod. A fejeddel kövesd a bal kezed mozgását és koncentrálj, hogy a jobb kezed alól ki ne csusszanjon a labda. Ebből a gyakorlatból végezz el tizenöt ismétlést, majd végezd el a gyakorlatot a másik irányban is.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*