Fogyókúrás kellékek: friss saláta, narancslé, kézi súlyzó, centiméter.

A fogyókúrázóknak nincs egyszerű dolguk, hiszen nagyon kitartónak és motiváltnak kell lenniük ahhoz, hogy siker koronázza diétájukat. Sok lehetőség van arra, hogy fenntartsd a motivációt és ne csábulj el, ha éppen egy cukrászda vagy egy gyorsétterem mellett sétálsz el.

Az egyik legjobb módja a motiváció fenntartásának, ha egy fotókkal teletűzdelt naplót, vagy más néven egy fotónaplót vezetsz. Ezt a naplót nem kell felrakni a közösségi oldalra, csak magadnak készítsd, esetleg csak a párodnak vagy az egyik legjobb barátdnődnek mutatsd meg, akik hiteles visszajelzést tudnak neked adni a változásokról. A fogyókúra első napján készíts magadról egy képet fehérneműben, majd az összes adatodat – súly, derékbőség stb – jegyezd le a fotó mellé. Kéthavonta ismételd meg ezt a procedúrát, így te magad is folyamatosan nyomon követheted tested változásait. A pozitív változások aztán olyan sikerélményekhez juttatnak, és olyannyira inspirálni fognak téged, hogy te magad sem akarod majd abbahagyni a diétát, amelybe néhány hónappal korábban belekezdtél.

Akkor maradhatsz kellően motivált, ha nem naponta és hetente, hanem havonta vagy ennél ritkábban állsz mérlegre és méred meg a testsúlyod. Hiszen ha hetenként mérlegre pattansz és azt tapasztalod, hogy egyetlen dekagrammtól sem sikerült megszabadulnod, akkor olyannyira csalódottá válhatsz, hogy nem lesz kedved és energiád folytatni a fogyókúrát.

Találj módot a sétára, a gyaloglásra. Sokszor lehetsz elfoglalt, amikor se kedved, se időd nem lesz edzeni, viszont nem érdemes egyetlen egy napot sem kihagyni, érdemes rendszeresen edzeni ahhoz, hogy a fogyókúrádnak eredménye is legyen. Ha lépcső és lift is van az irodában, ahol dolgozol, akkor lépcsőzz és ne a liftet használd. Gyerekeket nevelsz és csak kevés idő jut magadra? Akkor sétálj a gyerekekkel minden egyes nap a parkban, így friss levegőn is vagytok és te is mozoghatsz, emellett a gyermekek mozgásigényét is kielégíted.

A fogyókúra akkor is sikeres lehet, ha néhanapján lefekszel a kanapéra, behunyod a szemedet és elképzeled az új, immáron nagyon csinos önmagadat. Képzeld el magad abban a ruhában, amelyet kinéztél magadnak valamelyik üzletben, de csalódottan tetted vissza, mert két számmal kisebb volt, mint a méreted. Vagy gondolj arra a farmerra, amelyben olyan csini voltál és amelyik a férjednek is annyira tetszett annak idején. Gondolj a vágytól fűtött tekintetére. Mondd, kell ennél nagyobb ösztökélés arra, hogy lefogyj és újra a régi pompádban tündökölj?

Tűzz ki először apró célokat magad elé, majd ha ezeket megvalósítottad, jöhetnek a nagyobb volumenű tervek. 80 kilót mutat alattad a mérleg? Ne akarj két hét alatt ismét topmodell lenni! Először csak próbálj 5 kilogrammtól megszabadulni, majd amikor megszoktad a diéta alatt készített ételek ízét, és ha eljön az idő, hogy nem pihegsz 5 percnyi spinning után, akkor jöhetnek a keményebb edzéstervek és a nagyobb volumenű célok.

Ma már az ország minden területén vannak jótékony célú futások. Vegyél részt ilyen versenyeken, ahová meghívhatod a barátaidat, a családodat, akik szurkolhatnak neked. A család és a barátok biztató szavai pedig erőt adhatnak neked ahhoz, hogy ne add fel, hanem csináld végig, amit elkezdtél. Nem mellesleg hihetetlen erőt adhat az is, ha valamilyen nemes cél érdekében sportolsz.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*