Egy tárgyra fókuszál egy fiatal lány a nappali kanapéján ülve.

A mai világban nagyon fontos készség a stressz kezelése. Azonban ha valaki nyomás alatt él vagy dolgozik az otthonában, illetve a munkahelyén, akkor bizony előfordulhat, hogy egyáltalán nincs szabadideje vagy csak kevés idő jut önmagára. Az alábbiakban egy olyan öt percig tartó gyakorlat, napi rutin következik, amely lehetővé teszi, hogy csakis önmagaddal foglalkozz, és magad elé képzeld, vagyis vizualizáld a boldogságot, amely valóban működik. Hiszen ettől a gyakorlattól ismét kiegyensúlyozottan és harmonikusan élhetsz.

Amikor először használod ezt a technikát, akkor nagyon nehéz ezt a pozitív, boldog pillanatot magad előtt látni, de a sok gyakorlat meghozza majd a gyümölcsét. Gondolj egy olyan helyre, ahol nyugalom és béke szállt meg. Legyen ez egy tengerpart, egy erdő vagy éppen egy tisztás. Amennyiben egy napon több alkalommal magad elé képzeled ezt a képet, hamarosan meg fogsz nyugodni és ez egy boldog pillanatot csempész a mindennapjaidba.

Akár a munkahelyeden, akár otthon tartózkodsz, mindig add meg a módját és adj önmagadnak időt, hogy lenyugodj és feltöltődj. Menj egy olyan helyiségbe, ahol biztosan nem fognak zavarni, majd helyezd magad kényelembe egy széken. Ez a te boldogságod ideje, ezért nagyon lényeges, hogy senki ne zavarjon meg, vagy ne tegye tönkre ezeket a számodra oly boldog perceket.

Majd lélegezz egy nagyot, tartsd bent a levegőt tíz másodpercig, majd lélegezd azt ki. Szájon át vegyél levegőt és mindig az orrodon keresztül fújd azt ki. Ismételd meg a gyakorlatot ötször. Ezután csukd be a szemeidet és gondolj arra a helyre, ahol éppen lenni szeretnél. Vizualizáld a céljaid és azt, hogyan fogod azokat elérni. Képzeld el azt is, hogy milyen érzések öntik el a szívedet, amikor az elképzelt helyet a való életben is felkeresed.

Ez a relaxációs gyakorlat mindössze öt percet vesz igénybe. Ahhoz azonban elég, hogy legalább egy kis időre magad mögött hagyd a gondjait. Naponta legalább egy alkalommal adj magadnak öt percet és üríts ki minden gondot, gondolatot az elmédből. Amikor tisztán gondolkodunk, a munkánkban és a magánéletben is sokkal hatékonyabbak és boldogabbak vagyunk. Így pedig lehet, hogy az elképzelt hely nem csupán egy idea, hanem hamarosan valóság is lesz számodra.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*