Különleges lila burgonya egészben és szeletekre is vágva.

Szeretnél jól kinézni és csodálatosan érezni magad? Használd a fejed, pontosabban, tápláld megfelelő táplálékokkal az agyad! Étkezz egészségtudatosan, ami nemcsak az egészségednek, hanem az agyműködésnek is jót tesz. Összeállítottam egy kis egészségmutatót az egészséges táplálkozáshoz, pontosabban a győztes táplálékokat, vagyis azokat az ételeket, amelyek segítik az agyműködést. Az agyunknak is szüksége van ugyanis megfelelő táplálékokra, hogy maximálisan el tudja látni a feladatait.

És akkor most lássuk, hogy mit is együnk, hogy az agyunk egészségesen működjön. Fogyassz minél több szardellát, ugyanis ez tízszer több omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint például a tonhal. Kutatások igazolják, hogy azoknak a gyermekeknek magasabb az IQ-ja, akiknek az édesanyja szardellát fogyasztott a terhesség ideje alatt. A szardella ezen kívül D-vitamint is tartalmaz, amely a hangulatot és az immunrendszert is szabályozza.

A depressziós emberek több mint felének alacsony a folsavszintje. A spárga egy jókedvre derítő táplálék, hiszen tele van folsavval.

Az avokádó nemcsak nagyon finom, hanem sok E-vitamint is tartalmaz, amely segíthet megóvni bennünket a rettegett Alzheimer-kórtól. Kutatások szerint ez a vitamin akár 65 százalékkal is képes lecsökkenteni a betegség kialakulásának a kockázatát, persze csak rendszeresen fogyasztva.

A cékla rengeteg B-vitamint tartalmaz, amely szintén a depresszió ellen nagyon hatásos.

A bogyós gyümölcsök nagyon sok antioxidánst tartalmaznak, amelyeknek memóriajavító hatásuk van.

A kék burgonya sok antioxidánst és antocián vegyületet tartalmaz, amely nemcsak a gyulladást csökkenti és szünteti meg a szervezetben, de még a memóriára is kedvező hatást gyakorol.

A currynek is gyulladáscsökkentő hatása van. Állatkísérletek bizonyítják, hogy a curry az agyban lerakodó plakkoktól képes megtisztítani az agyat, amely az Alzheimer-kór kialakulásának egyik okozója. A curryt adhatod mártásokhoz, levesekhez, tésztaételekhez, saláta öntetekhez, pácokhoz vagy éppen humuszhoz.

Az étcsokoládé segíti az agyi véráramlást és a koncentrációt. Minél több kakaót tartalmaz a csokoládé, annál hatásosabb segítője lehet az agynak.

A kagyló sok B12-vitamint tartalmaz, amely az agy idő előtti öregedésétől óv meg bennünket.

A zabpehely az egyik legjobb energiaforrás az agy számára. Nemcsak a memóriára, hanem a koncentrációra is jó hatással van.

Az olívaolaj polifenolokban és egészséges zsírsavakban gazdag, amelyek csökkentik a gyulladást a szervezetben.

A borsmenta megnöveli a memória funkcióját és éberséget biztosít számunkra.

A neurotranszmitter megfelelő működéséhez triptofánra van szükség, ami pedig a tökmagban nagy mennyiségben megtalálható. A tökmagtól boldogok leszünk és még a szociális szorongást is csökkenteni tudja.

A mazsola bórt tartalmaz, amely javítja a memóriát és növeli a figyelmet.

A mángold tele van magnéziummal, amely az agyban zajló megfelelő biológiai funkciókat képes biztosítani.

A dió olyan fontos nyomelemeket tartalmaz, mint például a cink és a magnézium, amelyek elengedhetetlenek a jó hangulathoz. E-vitamint és más antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek elősegítik, hogy megfelelő legyen az idegsejtek között a kommunikáció.

Testünk nagy része víz, így a vízhiány nagyban befolyásolja mentális képességeinket. A jól hidratált emberek sokkal jobban teljesítenek a memóriateszteken is, mint azok a személyek, akik dehidratált állapotban vannak.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*