Edzőtermi köredzés váltott kezes lendítéssel, négyütemű fekvőtámasszal, TRX-sorozattal, lengyel boxszal, tárcsás felállással.

A köredzés megnöveli az erődet és az izomtömegedet, segítségével zsírt éget a szervezeted és még a szíved kapacitását is növelni fogja. A köredzés során egymás után többféle gyakorlatból csinálsz egy-egy sorozatot úgy, hogy közben nem iktatsz be pihenőt. Amikor minden gyakorlatból megcsináltál egy kört, akkor tarthatsz egy kevés szünetet. Abban az esetben viszont, ha egyetlen edzés alatt más-más izomcsoportot dolgoztatsz meg, és ha érzel magadban elegendő erőt és energiát, akkor a pihenő el is maradhat. Az edzéseket úgy variálod, ahogyan csak szeretnéd. Ha úgy döntesz az egyik héten, hogy minden izomcsoportodat meg szeretnéd dolgoztatni, akkor heti három vagy négy alkalommal ugyanazt a köredzést is végezheted. Ha súlyzós köredzést végzel, akkor dolgozhatsz különféle izomcsoportok szerint is.

Abban az esetben, ha a köredzésed olyan elemeket tartalmaz, amelyek sok és nagy sebességgel végrehajtott mozgásból állnak, akkor azt veheted észre, hogy egyre több és több energiára lesz szükséged.

Amennyiben a köredzés során olyan gyakorlatokat hajtasz végre, amelyben a kisebb izmaidat dolgoztatod meg, vagyis éppen nem hatalmas súlyokat emelgetsz, hanem például ugrókötelezel, akkor a pulzusod kicsit talán jobban meg fog emelkedni, mint máskor.

Az logikus, hogy egy-egy edzésed tovább fog tartani, minél több gyakorlatot végzel, viszont ezzel a metabolikus igénybevétel is növekedni fog.

A körök közötti pihenőidőnek hatása van az egész edzés intenzitására. Gondolj csak bele, minél kevesebb időt pihensz az egyes körök között, annál nagyobb igénybevétellel jár együtt egy-egy kör teljesítése.

Ha növelni kívánod a körök számát, akkor számítanod kell rá, hogy ezzel megnövekszik a terhelés is. Amennyiben a körök hosszát nyújtod meg, a terhelés mellett a metabolikus igénybevétel is nagyobb lesz.

A köredzések intenzitásának változtatására sokféle lehetőség van. Ha elég ideig edzel, akkor rá fogsz jönni, hogy melyek azok az elemek, amelyek lényegesek, és ezeket hogyan tudod a saját edzéstervedbe beilleszteni. Így már te magad is el tudod készíteni az edzéstervet, vagyis egy olyan programot, amellyel növelni tudod a teljesítményedet és elkerülöd az esetleges sérüléseket.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*