Félkezes fekvőtámaszt végez egy fiatal férfi.

A testépítéssel foglalkozó személyek nagy vágya, hogy minél nagyobb és szépen kidolgozott izomtömegre tegyenek szert. Sokan hajtják ezen okok miatt magukat az edzőteremben, ahol a gépeken izzadnak, hogy minél gyorsabban minél látványosabb eredményeket érjenek el. Ezekkel a kondigépekkel azonban nem lehetséges minden egyes izmot alaposan átmozgatni és fejleszteni. Éppen ezért szükséges előnyben részesíteni a szabad súlyos edzést, mert ezzel garantált lesz izmaid fejlődése és növekedése.

A tricepszedet megerősítheted például a padon történő tolódzkodással, a tricepsznyújtással vagy a szűk fekvőtámasszal. Amennyiben a lábaidat szeretnéd megerősíteni, akkor végezz guggolásokat. A kiemelkedő eredmény elérése érdekében mindezt végezd súlyokkal vagy rúddal.

Ha a tested minden izomzatát szeretnéd átmozgatni, vagyis erősíteni, akkor a féllábas guggolás vagy a félkezes fekvőtámasz mellett tedd le a voksodat. Ez a két gyakorlat alaposan átmozgatja és kellőképpen fejleszteni képes tested minden egyes izomcsoportját. Ha fél lábbal végzed a guggolást, akkor nagy erőkifejtéssel dolgozol és garantáltan feszes izomzattal rendelkező lábakra teszel szert. A félkezes fekvőtámasznál pedig könnyedén kitalálhatod, hogy mely testrészeid fognak megerősödni és fejlődni. Ez a fajta edzés elsősorban a törzs, a vállak izmait és a hátizmokat acélozza meg igazán, de a hasad is kockaformát ölt, ha rendszeresen elvégzed ezeket a feladatokat. Ezzel a két gyakorlattal az a probléma, hogy sokat kell gyakorolni, hogy tökéletesen és szabályosan menjen. Ha azonban nem vagy képes fél lábon álldogálni vagy félkezes fekvőtámaszt végezni, akkor ne erőltesd, mert nagy az esélye az esetleges sérülésveszélynek, és többet ártasz, mint használsz magadnak vele. Ezeket a gyakorlatokat végezd felváltva, és mindkét szériában végezz legalább 8-10 ismétlést.

Izmaid akkor növekednek igazán, amikor pihensz, vagyis a tested regenerálódik. Ahhoz, hogy izmaid szépek legyenek és fejlődjenek, fehérjére van szükségük. Éppen ezért lényeges, hogy edzés előtt és után is pótold szervezeted fehérjeszükségletét, vagyis egyél fehérjedús táplálékokat vagy akár táplálékkiegészítőt. A mennyiség azonban nem minden, fontos, hogy gondosan ügyelj a minőségre is, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fehérjével töltöd fel szervezeted fehérjeraktárait.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*