A Nemzetközi kocsitoló Fesztivál egyik emlékezetes pillanata Kocs községben.

A fesztivált Kocs községben immáron tizenkilencedik alkalommal rendezik meg, idén július tizennegyedikén kezdődik és tizenhatodikáig tart. A rendezvény a XV. századbeli híres találmánynak és a kocsit készítő mestereknek állít emléket.

A háromnapos rendezvény fő látványossága a különböző kategóriákban megrendezésre kerülő kocsitoló verseny. A hagyományos felnőtt futamon öt főből álló csapatok egy több száz kilogrammos súllyal rendelkező kocsit próbálnak az 1500 méter hosszúságú pályán a legrövidebb időn belül célba juttatni.

A gladiátorfutamon Kocs község felnőtt egyéni indulói mutatnak példát kocsitolásból. Ezeken kívü, lesz még gézengúzok versenyszám is, amelyen a Tatai kistérségi települések és testvértelepülések kisiskolásai mérik össze a tudásukat. Az biztos, hogy nagyszerű hangulat fog ezen a néhány napon uralkodni és mindenki kedvére szórakozhat majd a meleg nyári, júliusi napokon.

Tavaly először került sor a „Nagymenők” kocsiépítő versenyére, amely egy hagyományőrző kedvezményezés volt. Ezen az építő versenyen a jelentkezők, az indulók saját építésű járműveikkel nevezhetnek. A rangos szakmai zsűri pedig több szempontot is figyelembe fog venni a járművek elbírálásakor. A zsűri tagjai nézni fogják a járművek esztétikai jellemzőit, de természetesen a járművek műszaki állapotának is kifogástalannak kell lennie.

Kocs község a versenyek mellett a fesztivál ideje alatt élményekben gazdag kulturális és hagyományőrző programokkal vár mindenkit, aki szeretné magát a versenyen vagy versenyeken megmérettetni, vagy egyszerűen csak kellemesen szeretné ezt a néhány júliusi napot eltölteni.

Milyen programok várják az érdeklődőket? Lesz tehát kocsitoló verseny és sportversenyek. Az idelátogatók megtekinthetik a vásárok és őstermelők termékeit. A mesterségek bemutatója is érdekes programnak ígérkezik. Aki szeretne, kiállításon is részt vehet, a gyermekeknek pedig a játszóház nyújthat felhőtlen szórakozást.

Milyen fellépőkre számíthatsz a Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál napjain? Fellép Szikora Róbert és az R-Go, a Varga Banda, Dj. Marák, Fekete Pákó, a Happy Gang, a Desperado, a Kozmix. Bunyós Pityu és a Dupla Kávé is szórakoztatja majd a kedves vendégeket. Lesz lehetőség hőlégballonozásra és este tűzijátékkal búcsúztatják majd a napot.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*