Egy női arc megfelezve, egyik része fiatalon, másik jóval idősebben.

Bizonyára te is jártál már úgy, hogy takarítás közben a kezedbe akadt egy régebbi fotó, ahol még ragyogtál és fiatalon, pimaszul, na meg persze szép kinézettel mosolyogsz a kamerába. Az természetes, hogy az életkor előrehaladtával kicsit megkopik a szépségünk, de lehet ezt a folyamatot késleltetni is.

Ha már fiatalon is az öregedés jeleit tapasztalod magadon, ennek oka lehet, hogy túl sokat tartózkodsz a napon. A túlzásba vitt napozás okozhatja a ráncok idő előtti megjelenését és a bőr megereszkedését. Az UV-sugárzás az arcodat petyhüdtté és foltossá varázsolja. Nézd csak meg az alkarod belső oldalát, mennyivel simább ott a bőr és bizonyára ráncokat és bőrelváltozásokat sem látsz rajta. Ezt a testrészedet csak kevés napfény éri, tehát láthatod, hogy az őrült napozás semennyire sem hasznos. Tehát ha nem szeretnél idő előtt ráncosodni, ne vidd túlzásba a napozást és akkor is mindig használj megfelelő faktorszámú naptejet.

Az arcolajok széppé, ragyogóvá és egészségessé varázsolják az arcbőrödet. Amennyiben a napi rutinodban szerepel a valamilyen olajjal történő arcápolás, az sokkal hosszabb ideig megtartja fiatalos rugalmasságát. Arra ügyelj, hogy az arcolajat mindig az alaposan megtisztított arcbőrödre vidd fel.

Egy rosszul megválasztott frizura éveket öregíthet bárkin. Mindig a stílusodnak, az életkorodnak és az arcformádnak megfelelő hajviseletet válassz. Egy idősebb személynek is jól áll a hosszú haj, de csak akkor, ha az ápolt és rendezett. A hajszín sem mindegy, hogy milyen. Ha már az ősz szálak miatt festeted, akkor mindig egy-két árnyalattal világosabb mellett dönts, mint amilyen az eredeti hajszíned. De az eredeti szín mellett is voksolhatsz, csak attól sötétebbet ne válassz, mert az öregít és szigorúvá, zorddá formálja az arcvonásaid, míg a világosabb színek lágyítanak azokon, ez pedig fiatalos megjelenést kölcsönöz.

A kor előrehaladtával a szemeink alatt megjelenhetnek a sötét karikák, amelyek miatt még idősebbnek és fáradtabbnak tűnhetünk. Ez ellen nem nagyon van semmilyen praktika. A burgonyakarikák vagy a mélyhűtött teafilter kicsit segíthet, de ezek elsősorban a szem alatti táskákat tüntetik el. A karikák ellen egy, a bőröd tónusával egyező korrektor sokat segíthet. Ma már vannak olyan kozmetikumok, amelyek nem tartalmaznak káros anyagot, ha teheted, részesítsd előnyben ezeket.

A szemöldökünket is érdemes idősebb korunkban rendben tartani, mert a szemünk nem öregszik. Ha szép a szemöldökünk, akkor mások először a szemünket veszik észre, ami nagy előny. Ha festeted a szemöldöködet, próbáld olyan festékkel megváltoztatni a színét, amely semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz.

Próbálj kevesebbet idegeskedni, hiszen a stressz felgyorsítja az öregedést. A meditáció segíthet a stressz levezetésében és még a korral járó egyéb negatív változásokat – betegség, kognitív funkciók csökkenése – is megakadályozhatod ezzel a relaxációs technikával.

Sok egyéb mást is fel lehet sorolni, hogy mi tehet bennünket fiatalosabbá, de a legfontosabb, hogy táplálkozzunk egészségesen, együnk antioxidánsokban gazdag táplálékokat, hiszen ezek tudnak a leghatékonyabban harcolni az öregedés ellen. Sportolj rendszeresen és légy pozitív! Szeresd önmagad és a környezetedben élőket, mosolyogj sokat és légy elégedett önmagaddal és az életeddel. A szomorúság, a zsörtölődés, az utálkozás éppúgy öregíthet, mint az egészségtelen életmód, a dohányzás vagy a túlzásba vitt alkoholfogyasztás.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*