Kinn, a szabadban fekvőtámaszozik a füvön egy hölgy és a párja.

Itt a nyár, vagyis a strandszezon. Sokan szeretnének ebben az időszakban – vagy még korábban – a hasukon lerakódott zsírpárnácskáktól megszabadulni. Valljuk be, ez nem olyan egyszerű, de azért mégsem lehetetlen. Most egy olyan edzéstervet szeretnék bemutatni, amely tetőtől talpig alaposan átmozgat és minden izmodat alaposan meg fogja acélozni. Ezeket a gyakorlatokat végezd nyolc héten keresztül és meglátod, hogy a második hónap végére sokkal karcsúbb leszel.

Ezek a gyakorlatok akár egy-két kilogrammtól is segítenek megszabadulni hetente. A kardioedzés pedig erőt és rugalmasságot kölcsönöz, segít megnövelni az energiád és fokozza az általános egészségi állapotod. Csak fokozatosan terheld a szervezeted, ha előtte még soha nem edzettél, és érdemes a háziorvosodnál felmérni az általános egészségi állapotod is, mielőtt a nyolchetes programba belevágsz.

A program három fontos összetevőre, vagyis a kardioedzésre, az erősítő edzésre és a rugalmasságra helyezi a hangsúlyt. Kövesd az alább leírt fitneszirányelveket. Próbáld ezeket a gyakorlatokat hetente legalább háromszor elvégezni, lehetőleg ne egymást követő napokon.

Az első nap legalább negyven percet szánj az edzésre. A kardioedzés időtartama legyen 20 perc. Sétálj a szabadban vagy használd a futópadot. Előtte mindenképpen melegíts be. Ez tartson legalább három percig. Fuss egyhelyben kényelmes tempóban, majd egyre erőteljesebb ütemben. Ha csak közepesen nehéznek érzed az edzést, akkor növeld a lejtést vagy a sebességet a futópadon. Amennyiben a szabadban edzel, akkor növeld a tempót, vagy válts sík terepről egyenetlen terepre. A kardioedzés utolsó két percében válts laza tempóra.

Az erőfejlesztéshez súlyzózz. Válassz olyan súlyokat, amelyek elég nehezek ahhoz, hogy az izmok alaposan elfáradjanak 8-10 ismétléssel végezve a gyakorlatokat. Majd a guggológyakorlatok következnek. A két gyakorlat 5 percnél ne tartson tovább.

Most a fekvőtámasz következik. A két kezed vállszélességtől távolabb legyenek egymástól. Majd végezz kitöréseket, váltakozva mindkét lábaddal. Ez a két gyakorlat se tartson 5 percnél tovább.

Következhet a bicepszerősítés. Ezt a felülések kövessék. Próbálj annyi felülést elvégezni, amennyit csak tudsz, hiszen ezek erősítik igazán a hasat. Azonban a két gyakorlatra ne szánj többet, mint 5 perc.

A rugalmasság fejlesztésére az edzés utáni nyújtás a legmegfelelőbb. Ezt is végezd 5 percig és ezzel az első napi edzésed be is fejeződött.

A második napon szintén negyven percet szánj az edzésre. Melegíts be három percig, majd sétálj élénk tempóban legalább 30 percig. Az utolsó hét percben a levezetés következik. Ezen a napon nincs erősítő edzés.

A harmadik edzésed szintén negyven percig tartson. Ismételd meg az első nap gyakorlatait.

A következő hetekben ezeket a gyakorlatokat végezd rendszeresen és folyamatosan, így a nyolcadik héten már szemmel láthatóak lesznek az eredmények.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*