A Gyuali Várfürdő Kupa tereprallye-jának egyik versenyzője.

Idén is megrendezésre kerül a Gyulai Várfürdő Kupa, vagy tereprallye. Erre az izgalmas eseményre 2016 júniusában kerül sor, pontosabban három napon keresztül június 3-án, 4-én és 5-én izgulhatod végig az eseményeket. Az V. Várfürdő Kupát a térségben bonyolítják, amely csakúgy, mint az előző években érinteni fogja Gyulát, Dobozt, Kötegyánt, Sarkadot, Sarkadkeresztúrt és Tarhost. Ha szereted a tereprallye-t, akkor ne hagyd ki ezt az érdekfeszítő programot. Ha pont erre az időszakra időzíted a nyaralásodat, akkor szállj meg Gyulán, ahol teljes körű kikapcsolódásban és regenerációban lehet részed.

Gyula Békés-megyében, a Fehér-körös partján, az Alföld délkeleti részén fekszik. Gyulát nevezik még a vizek városának is, hiszen a Körösök völgyében épült. Az Alföld gyöngyszeme jelzőt is méltán ragasztották rá, hiszen rengeteg épület, park, emlékhely és kulturális rendezvény van a városban.

Milyen nevezetességeket, látványosságokat tekinthetsz meg, ha Gyulán jársz? Megnézheted Apor Vilmos püspök szobrát, a Ladics Házat, a Nosztalgiaházat, az Erkel Ferenc Emlékházat, a Százéves Cukrászda épületét, az Almásy-kastélyt, a gyulai várat, a Szentháromság kápolnát. A Százéves Cukrászda, mint ahogyan a nevéből is kitűnik már száz évvel ezelőtt is finomabbnál finomabb süteményekkel várta kedves vendégeit. Ha turistaként ellátogatsz Gyulára, te is megkóstolhatod ezeket a finomságokat, sőt a gyulai kézműves remekeket is megízlelheted. A gyulai vár nagyon sok rendezvénynek és nyári fesztiválnak ad helyszínt. Az Almásy-kastély pedig a Gyulai Várfürdő szomszédságában található.

A Gyulai Várfürdő minden korosztály számára jó választás, hiszen az idősebbek, a fiatalabb korosztály és a gyermekek is teljes feltöltődésre számíthatnak. A várfürdő gyógyászati részlege már a ’60-as években megnyitotta kapuit. A gyógyfürdő kellemes hatásait azonban nem csupán az idősebbek élvezhetik, hanem mindazok, akik gerinc- vagy ízületi, nőgyógyászati vagy urológiai gyulladásoktól szenvednek, de javasolt ortopédiai műtétek után, bizonyos bőrbetegségeknél (ekcéma, pikkelysömör), érszűkületek kezelésére vagy éppen a csontritkulás okozta kellemetlen panaszok enyhítésére. A gyógyvizes fürdőmedence, a gyógyvizes kádfürdők és a szénsavas fürdőkezelés mellett igénybe lehet venni a víz alatti gyógytornát és sugármasszázst, de a szolgáltatások között megtalálható az iszapos kezelés, a gyógymasszázs és a fizioterápia is.

Az AquaPalota igazi feltöltődést nyújt az egész család számára, hiszen a vízi csúszdák mellett van baba- és gyermekmedence, élménymedence, rekreációs medence, pezsgőmedence, szaunák, vízi bár és a még baba-mama szoba is az érdeklődők rendelkezésére áll. A strandon bárki kipróbálhatja a hullámmedencét, a 25 méteres fedett uszodát vagy az 50 méteres medencét. A gyermekek számára pedig a gyermek vízi paradicsom nyújt felhőtlen szórakozást.

A további feltöltődést a különféle masszázsszolgáltatások, a szaunapark nyújtja és még éjszakai wellnessre is van lehetőség. A várfürdő rendkívül gyermekbarát, mert a Gyermekkuckó létrehozásával lehetővé vált, hogy fiatal párok kisebb gyermekeiket egy-két órára a szakképzett gondozók gondjaikra bízzák, így pedig az egész család maximálisan jól érezheti és kipihenheti magát.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*