Felüléseket végez ládára feltett lábbal egy hölgy.

Ha eleged van már az edzőteremből, vagy abból, hogy egész egyszerűen nincs időd edzőterembe járni, akkor végezz otthon gyakorlatokat. Így nemcsak edzésben maradsz, de akár még a súlytöbblettől is sikerül megszabadulnod, amennyiben rendszeresen végzed a gyakorlatokat.

1. gyakorlat

Az első gyakorlathoz feküdj hason a talajon, mindkét lábad legyen kinyújtva és enyhe terpeszben. A két kezed is legyen kinyújtva a fejed mellett. Most pedig következzen a gyakorlat. Egyszerre emeld meg a talajtól körülbelül 10 centiméterre a két karod és a két lábad. A hát maradjon egyenes, ne homoríts és ne domboríts. A fejed se mozgasd egyik oldalra sem. Végezz el ebből a gyakorlatból amennyit csak tudsz, de harminc alatt ne állj meg.

2. gyakorlat

A második gyakorlat egy egyszerű fekvőtámaszozás lesz. Helyezkedj el az alappozícióba. Támaszkodj meg a lábadon, pontosabban a lábujjaidon és a két karodon. Majd hajlítsd be mindkét karod és végezz szabályos fekvőtámaszokat. Arra ügyelj, hogy a hátad mindvégig maradjon egyenes.

3. gyakorlat

Ismét feküdj a hasadra, a harmadik gyakorlat következik. Nyújtsd ki mind a négy végtagodat, éppen úgy, mint az első gyakorlatnál. Az ellentétes végtagjaidat szükséges ennél a gyakorlatnál emelgetni. Emeled fel a talajról kb. 10-15 centire a bal lábadat és a jobb karodat, majd váltakozva jöhet a másik két végtagod. Ebből a gyakorlatból csinálj legalább negyvenet.

4. gyakorlat

A negyedik gyakorlathoz vedd fel a fekvőtámasz alappozíciót, de ne kezdj el fekvőtámaszozni, hanem told a fenekedet a plafon irányába, de úgy, hogy közben csúsztasd mindkét kezedet magad felé. A lábad mindvégig maradjon kinyújtva. Akkor végzed helyesen a gyakorlatokat, ha érzed, hogy közben az izmaid megfeszülnek. Ebből a gyakorlatból csinálj harmincat.

5. gyakorlat

Most a felülések következnek, hasizomra dolgoznunk. Feküdj a hátadra, a két karod legyen behajlítva, a két kezed legyen a tarkódon. Hajlítsd be és húzd fel mindkét lábadat, de csak a sarkadon támaszkodj, ne telitalppal. Most emeld meg a fejed. Ne az egész felsőtestedet, csak a fejedet. Érezned kell, ahogy megfeszülnek a hasizmaid. Végezz ebből a gyakorlatból ötvenet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*