Fekvőtámaszozik a homokban a tengerparton egy fiatal pár.

Nem lenne jó érzés ezen a nyáron karcsúbbnak, magabiztosabbnak és izmosabbnak lenni, mint valaha? Éppen ezért soha ne add fel az álmaidat és mozogj egész évben rendszeresen, persze nyáron se feledkezz meg a rendszeres testedzésről. Nagyon fontos, hogy megtaláld a szívedhez legközelebb álló testedzési formát, amit szinte bárhol és bármikor gyakorolhatsz. Az edzésprogramodban mindenképpen szerepeljen súlyzós edzés, hogy az izmaid fejlődjenek és erősödjenek, de ne feledkezz meg a kardiodzésekről sem, amelyek a zsírégetésben lesznek a segítségedre.

Most néhány olyan gyakorlat következik, amelyeket nyaralás alkalmával – akár még a tengerparton is – elvégezhetsz. Az első gyakorlathoz guggolj le, a lábaiddal állj lábujjhegyen. A két kezeddel támaszkodj meg a talajon. Ebben a testhelyzetben ugrabugrálj, mint egy kis béka. Minden harmadik ugrásnál állj fel, és a két kezeddel tapsolj egyet a fejed fölött. Majd ismét ereszkedj vissza guggoló helyzetbe és ugrálj ismét háromszor. Végezd ezt a gyakorlatot legalább 5 percig.

Most ereszkedj le fekvőtámasz pozitúrába, a jobb lábadat viszont hajlítsd be és húzd magad alá. A két karod maradjon egyenes, a fejedet is tartsd egyenesen. Maradj így legalább egy percig, majd lábtartáscsere következik. Ismételd meg a gyakorlatot tízszer.

A következő gyakorlathoz állj csípő szélességű terpeszbe, majd a két karodat nyújtsd ki egyenesen előre. Hirtelen emeld meg a jobb lábadat, mintha meg akarnál rúgni valamit. A lábujjaid érintsék a kézujjaidat, majd végezd el a gyakorlatot a másik lábaddal is. Csináld legalább három percig ezt a gyakorlatot, váltakozva, mindkét lábaddal.

Helyezkedj el alap fekvőtámasz pozícióba, mert most a fekvőtámaszozás következik, amelyből vagy csinálj meg húsz ismétlést, vagy fekvőtámaszozz legalább három percen keresztül.

Most a klasszikus felülések következnek, amelyből csinálj meg húsz ismétlést. Majd maradj ebben a testhelyzetben, de most emeld meg mindkét lábadat és így próbálj meg felüléseket végezni. A cél az legyen, hogy a kezeiddel meg tudd érinteni a lábujjaidat. Csinálj ebből a gyakorlatból amennyit csak tudsz.

Most keress egy padot, amelynek állj háttal. A két kezeddel támaszkodj meg a padon, a két lábad legyen behajlítva. Ereszkedj le, majd húzd fel magad, amennyire csak tudod. Csinálj meg ebből a gyakorlatból 12 ismétlést.

Most a „kobratartás” következik. Hasalj le a földre. Nyújtsd ki hátrafelé a két karodat, a két tenyered legyen teljesen kinyújtva, a lábfejed pedig érintse a padlót. Majd kezdj kicsit felfelé emelkedni a fejeddel és a felsőtesteddel, közben egy kicsit a két lábad is felemelheted a talajról. Tartsd így meg magad hatvan másodpercig, vagy ameddig csak tudod.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*