Plankot végez egy fiatal lány az őszi erdőben.

Ősszel előkerülnek a sapkák, sálak, a meleg holmik és a kabátok. A hideg hónapokban gyakran készítünk sütőtököt, forró csokoládét és kicsit fűszeresebben ízesítjük ételeinket, hogy felmelegedjünk. Ha nem félsz a hidegtől, bátran menj ki a hűvösebb napokon is a szabadba és végezd ott legalább az edzések előtti bemelegítő gyakorlatokat. Motiváljon ezekben a napokban a friss levegő és a szép őszi levelek, így végezz el néhány erősítő és kardioedzést a szabadban.

Először is menj ki a természetbe, lehetőleg egy erdőbe. Keress egy futó ösvényt és fuss. Előtte azonban ne felejts el bemelegítő gyakorlatokat végezni. Erre legalább szánj öt percet. Ha van kedved, próbáld ki az intervall futást, vagyis fuss harminc másodpercig keményebben, majd kilencven másodpercig könnyedebb ütemben. Az intervall edzés fokozza az anyagcserét és növeli az állóképességet.

Az ugró gyakorlathoz keress egy alacsonyabb farönköt. A talajról ugorj a farönkre, közben nyújtsd előre a két karodat. Ha növelni szeretnéd az intenzitást, végezd a gyakorlatot tíz percig, vagy növeld a sorozatot és az ismétlést. Ez az edzés erősítő és kardioedzésnek is tökéletesen megfelel.

A polimetrikus edzés lehet, hogy nem ismeretlen számodra. Ez az izmok rugalmasságát edzi, de az erőt és a gyorsaságot is fejleszti. A célja az, hogy egy aktív erőfeszített helyzetből gyorsabb és erőteljesebb összehúzódásra tanítsa az izmokat. A polimetrikus gyakorlatok segítik a futás hatékonyságát. Sokféle ilyen gyakorlat létezik. Az egyik legjobb edzésmódszer, ha lefutsz négyszáz métert, majd ha végeztél, csinálj tíz guggolást és tíz fekvőtámaszt és aztán fuss újra. Ha van elég kitartásod és erőd, ismételd meg néhányszor ezt az edzésprogramot. Ha növelni vagy csökkenteni szeretnéd az intenzitást, akkor csökkentsd vagy növeld a távot. Ez a gyakorlat egyébként nagyon jót tesz a csontoknak, növeli a csontsűrűséget.

A saját testsúlyos edzés tökéletesen megvalósítható egy szép őszi napon, szintén az erdőben. Keress egy farönköt, majd csinálj húsz fekvőtámaszt. A következő gyakorlathoz keress négy azonos méretű faágat, amelyekből készíts egy négyzetet. Állj egy lábra, majd ugorj a négyzet sarkaira. Először előre, aztán jobbra, majd hátra és végül balra, illetve fordítva. Ezt a gyakorlatot ismételd meg tizenötször. A harmadik gyakorlathoz keress egy olyan fát, amelynek a legalacsonyabb ágát meg tudod érinteni, ha egy magasat ugrasz. Állj fel, guggolj le, majd páros lábbal ugorj olyan magasra, amilyen magasra csak bírsz. Csinálj ebből a gyakorlatból húsz ismétlést. Ezek a gyakorlatok átmozgatják az izmokat, fejlesztik a koordinációs képességet és az egyensúlyérzéket.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*