Homlokráncainak mélységét nézi egy hölgy.

A plasztikai beavatkozásnál jóval költségkímélőbb arcfiatalító praktika is létezik. Ez pedig nem más, mint az arctorna. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a következő gyakorlatokat rendszeres időközönként elvégzed, és az arcod így sokkal lassabb ütemben fog öregedni és az arcbőrödön a ráncok is késve fognak megjelenni, illetve a már kialakult ráncaid sem fognak annyira elmélyülni.

Az első gyakorlathoz a mutatóujjadat helyezd az álladra, nézz a plafon irányába. Formálj egy O betűt a száddal, a fogaid maradjanak rejtve. Kicsit döntsd hátra a fejed. Majd kezdd el az álkapcsodat felfelé és lefelé mozgatni. Ismételd meg a gyakorlatot hatszor. A mosoly lágyabbá teszi a vonásainkat és simábbá teszi az arcbőrünket. Ez a gyakorlat az arcon lévő, de főként a száj körüli ráncok nagy ellensége.

A következő gyakorlathoz fújd fel az arcod, amennyire csak tudod. Tedd a bal tenyeredet a bal arcfeledre, számolj el magadban húszig, majd fújd ki a levegőt, Ismételd meg a gyakorlatot a másik arcfeleddel is. Csinálj ebből a feladatból nyolc ismétlést. Ez a gyakorlat kicsit feszesíti az arcbőrödet.

A bagoly gyakorlathoz formálj mindkét kezedből egy C betűt, majd rakd azokat az arcodra úgy, hogy a mutatóujjad a szemöldöködnél, míg a hüvelykujjad az orrod vonalában pihenjen. Most nézzél felfelé körülbelül tíz másodpercig, majd süsd le a tekintetedet. Csinálj belőle tizenöt ismétlést. Ez a gyakorlat a szem körüli és a homlokráncok kialakulását lassítja, illetve nem engedi azokat elmélyülni.

Dobj csókot az ég felé! Hajtsd hátra a fejedet és küldj tíz puszit az ég irányába. Az utolsó puszi legyen hosszú és elnyújtott. Mire jó ez a gyakorlat? Az öregedés legszembetűnőbb jele, amikor a tokánk megereszkedik, illetve a bőrünk petyhüdtté vélik az orcánknál. Ez a gyakorlat feszesít a bőrünkön és még az ajkak körüli ráncok mennyiségét is csökkenti.

Egy nőnek nemcsak az arcával, hanem a nyakával is törődnie kell. A zsiráfos gyakorlat széppé varázsolja ezt a testrészedet. Döntsd enyhén hátra a fejed, végy egy mély lélegzetet, majd mindkét kezeddel kicsit simítsd végig a nyakad. Majd emeld fel egyenesen a fejed, közben fújd ki a levegőt. Csinálj ebből a gyakorlatból tíz ismétlést.

Az utolsó gyakorlat a szarkalábaktól és a petyhüdt szemhéjtól segít megszabadítani. Enyhén hajtsd hátra a fejed, majd a kinyújtott két mutatóujjad helyezd vízszintesen az arccsontod vonalába, majd húzd a két ujjad végig azokon. A szemeid közben nyisd tágra. A gyakorlat legalább fél percig tartson, majd egy pillanatra hunyd be a szemeidet, aztán jöhet az ismétlés. Hogy hányszor ismételj? Körülbelül húsz alkalommal.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*