Őszi erdőben fut egy idősebb házaspár.

A genetikán nem nagyon tudunk változtatni. Ez pedig nagyban meghatározza, hogy mikor és hogyan öregszünk. Hiszen van, aki 30 évesen is 50-nek néz ki, míg lehet, hogy egy hatvanéves emberről meg nem mondanánk, hogy pontosan mennyi idős. Azonban nem lehet mindent a genetikára fogni, bizony sok esetben mi magunk is tehetünk azért, hogy kicsit megállítsuk az öregedést és kicsit lassítsuk az öregedési folyamatokat. Mit csináljunk, hogy mi is letagadhassunk legalább 5-6 évet a tényleges korunkból? Mutatunk néhány tippet!

A hidratáció fontos

A testünknek szüksége van arra, hogy mindig hidratált legyen, ezért óránként legalább 2 dl folyadékot kellene meginnunk. Ez a folyadék lehet frissen facsart gyümölcslé, víz vagy gyógytea, de semmiképpen sem édesítőszeres vagy cukros üdítőital, hiszen ezek egyrészt nem is oltják a szomjat, másrészt nem is tesznek bennünket hidratálttá.

A dohányzás nagyon káros

A dohányzásnak számtalan káros hatása létezik. A cigarettafüst csökkenti a vér áramlását, mindemellett szürkévé, fakóvá teszi a bőrt, amitől biztos, hogy nem fogunk fiatalabbnak kinézni, sőt akár plusz 10-15 évet is öregíthet rajtunk. A dohányzás során nagyon sok szabad gyök keletkezik, ami elősegíti a bőr gyorsabb öregedését és fokozza a ráncok megjelenését.

A rendszeres testmozgás

A rendszeres sport is nagyon hasznos, hiszen ezzel serkentjük a vér áramlását, több oxigén jut a szervezetbe és a rendszeres mozgás egészséges arcszínnel is megajándékoz bennünket.

Kerüljük az órákig tartó napozást!

Lehet, hogy pillanatnyilag jobban néz ki egy aranybarnára sült test, de hosszú távon nagyon öregíti a bőrt, nem beszélve az UV-sugárzás szabadgyök-képző hatásairól. Amennyiben túl sokat tartózkodunk a napon, úgy a bőrrák kockázata is megnő, és a sok napozás – mint ahogyan a túl sok szoláriumozás is – öregíti a bőrt is.

Óvakodjunk a stressztől!

A stressz is szabad gyökökkel árasztja el a szervezetet, ráadásul nemcsak belülről öregít, de a krónikus stressz akár éveket is hozzáadhat az ember valós életkorához.

Az életkornak megfelelő bőrtáplálás

Nem elegendő csak belülről hidratálni a szervezetünket, lényeges, hogy a bőrünket is hidratáljuk. Mindig a bőrtípusunknak és az életkorunknak megfelelő tápláló krémeket használjuk, így a bőrünk is hálás lesz és ragyogni is fog.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*