Nagyon színes saláta répával, céklával, csicseriborsóval, brokkolival, spárgával, retekkel és ehető virágokkal.

A táplálékok között nagyon sok szupertáplálék megtalálható, ilyen például a kelkáposzta, az avokádó vagy az acai bogyó. A szupertáplálékok nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, emellett kiemelkedő az antioxidáns-tartalmuk is. Az antioxidánsok nagyfokú védelmet biztosítanak az öregedési folyamatok ellen, pontosabban segítenek lassítani azokat mégpedig úgy, hogy védenek bennünket az oxidatív stressztől és a sejtek károsodásától.

Glutation és méregtelenítés

A glutation egyike a szupertáplálékoknak. A glutation elősegíti a szervezet méregtelenítését és elősegíti a sejtek jobb működését, teljesítményét. A glutation védi a szervezetet a gyulladással, a méreganyagokkal és az oxidációval szemben, emellett támogatja a mitokondrium működését és az immunitás fokozásában is aktívan részt vesz.

C-vitamin mint antioxidáns

A C-vitamin az egyik legjobb antioxidáns a vitaminok sorában. A C-vitamint aszkorbinsavnak is nevezik. Segít az immunrendszer fellendítésében, erőteljesen lép fel a szabad gyökök károsító hatásaival és az oxidatív stresszel szemben. C-vitaminban gazdag minden citrusféle, a brokkoli, a spenót, a homoktövis és a csipkebogyó is.

Egy másik értékes antioxidáns vitamin, az E-vitamin

Az E-vitamin is egy antioxidáns vitamin. Ez a vitamin a bőr számára nyújt védelmet és aktívan részt vesz a szabad gyökök elpusztításában. E-vitamint diófélékkel, magvakkal és olívaolaj rendszeres fogyasztásával vihetünk be a szervezetünkbe.

Az alfa-liponsav is hasznos

Az alfa-liponsav – vagy más néven ALA – szintén egy kitűnő antioxidáns, amely segít az egész szervezetben csökkenteni az oxidatív stressz káros hatásait. Az ALA növelni tudja a mitokondriális funkciót, miközben csökkenti a vércukorszintet, és szintén eredményesen harcol a korai öregedéssel szemben. Az ALA gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásokkal is rendelkezik.

A flavonoidok ereje

A flavonoidok olyan antioxidánsok, amelyek kedvezően hatnak a kognitív funkcióra, így védelmezve az agyat az oxidatív stressztől és az oxidációtól. A flavonoidok egyik csoportjába tartoznak a resveratrol vegyületek – kakaó, bor, szőlő, fekete áfonya –, amelyek öregedésgátló antioxidánsoknak számítanak. Ezek jó hatással vannak a szív- és érrendszeri egészségre, de ellátják a bőr védelmét is.

A fisetinek is antioxidánsok, amelyek nemcsak az élettartamot növelik meg, de az életminőséget is javítják. Fisetin többek között az eperben, az almában és a szilvában található.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*