Organikus bőrápoló termékek: szappan, arckrém, illóolajok.

Ma már egyre többen fogyasztanak bioélelmiszereket és használnak organikus termékeket. De mit is jelent az a kifejezés, hogy organikus? Az organikus termékek előállítása során természetes módszereket és technológiákat használnak, illetve egészséges és tápanyagban gazdag termékeket állítanak elő.

Azok a személyek, akik fontosnak tartják, hogy csakis kiváló minőségű táplálékokat fogyasszanak, úgy azt is lényegesnek tartják, hogy a bőrükre is természetes, organikus anyagokat kenjenek. Hiszen ezek a krémek és kenőcsök is tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek nem csupán belülről tesznek nekünk jót, de kívülről is ápolják a bőrünket. Ilyenek például az extra szűz olívaolaj vagy a kókuszolaj, a jojobaolaj vagy a mandulaolaj, amelyek nagyszerűen hidratálják a testet és az arcbőrt is.

A természetes összetevők az egészségünkre is pozitív hatást gyakorolnak. Hiszen nem mindegy, hogy például extra szűz olívaolajat vagy éppen kőolajszármazékot tartalmazó arckrémet használunk arcbőrünk mindennapi ápolására, hidratálására. A parabéntartalmú szerek például erőteljesen beavatkoznak a hormonrendszer működésébe és képesek annak egyensúlyát felborítani, ami egy sor kellemetlenséggel járhat együtt. A kozmetikai terápiás hatás fokozásának érdekében az organikusan előállított termékekben nem mesterséges illatanyagot, hanem illóolajokat használnak.

A szépség és a jólét mindig is szorosan összekapcsolódott. Ha organikus termékeket használsz, sokáig megőrizheted az egészségedet, energiával és vitalitással lehetsz teli, és nemcsak a tested, de a lelked is kiegyensúlyozottá válhat. A belőled áradó energiát és a bőröd ragyogását többé senki elől sem tudod majd elrejteni, márpedig ez lesz az a két dolog, amit az emberek veled kapcsolatban először megjegyeznek.

Milyen kritériumoknak kell megfelelni az organikus vagy biotermékeknek? A kizárólag természetes alapanyagokból előállított termék összetevőinek, vagyis a hozzávalók kilencvenöt százalékának bio minősítésűnek kell lennie. Ezek a termékek nem tartalmazhatnak szintetikus tartósítószereket, szín- és illatanyagokat, ásványiolaj-származékokat, génmanipulált összetevőket. A termékek előállítása során nem kísérletezhetnek állatokon. Ezeknek a termékeknek a környezetbarát csomagolási feltételeknek is meg kell felelniük.

Ha egészségesen szeretnél élni, bőröd megfelelő ápolása mellett fogyassz minél több zöldséget és gyümölcsöt, mozogj rendszeresen, és ha dohányzol, mindenképpen hagyj fel ezzel a káros szenvedélyeddel, hiszen a dohányzás nemcsak erőteljesen és rohamtempóban öregíti és ráncosítja a bőrt, de sok-sok betegséget okozhat, roncsolja a fogakat és nagyon kellemetlen a szaga is. Az organikus egészséges életbe a cigarettázás egyáltalán nem fér bele.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*