Őszi falevelek között az avarban egy kék túrázós hátizsák, mellette egy termosz.

Az ősz talán az egyik legszebb évszak. Ilyenkor még nincs annyira hideg, még a nap is sokszor előbújik és örvendeztet meg bennünket jóleső melegével. Az évszak elején az időjárás igazán alkalmas arra, hogy odakinn szabadidős tevékenységet végezzünk vagy hogy kint mozogjunk, sportoljunk, kiránduljunk. Vétek is lenne a jó időben a négy fal között ülni, hiszen ezekben a hónapokban kell napfénnyel is feltöltekeznünk és lehetőleg minél több időt a friss levegőn töltenünk. A téli hideg úgyis sok alkalommal bekényszerít bennünket a négy fal közé, vagy ha nem is otthon edzünk, akkor is elsősorban az edzőtermet és nem a kinti edzést választjuk. Hiszen kinek is van kedve a mínusz húsz fokban hóban, szélben a szabadban sportolni, amikor a jó melegben is lehet mozogni. Éppen ezért ősszel érdemes minél jobban kihasználni a napsütéses, kellemes napokat és értelmes, a testünket megmozgató, a lelkünket felvidító egészséges programokon részt venni.

Az egyik legszórakoztatóbb tevékenység lehet az őszi levelek összeszedegetése. Ez nemcsak alaposan átmozgat, de még az izommunkának is rendkívül jót tesz.

Vegyél részt szedd magad akcióban! Ősszel gyakran hirdetnek alma- és körteszedési akciókat. Ez a kinti program remek kalóriaégető és még az alma-, illetve körtefogyasztással az egészségednek is jót teszel. Mindkét gyümölcsből nagyon sokféle, ízletes finomságot is készíthetsz, ha éppen ahhoz van kedved.

Sokan azt hiszik, hogy a kertészkedés nem munka. Próbáld ki, és majd meglátod, hogy mennyi energiát emészt fel és mennyi kalóriát éget el ez a kerti foglalatosság. Tavasszal a veteményezés, ősszel pedig a termések betakarítása az, ami testileg és lelkileg is feltölthet akárkit.

Ha már kint jársz a kertben és éppen a sütőtököt takarítod be, akkor ne legyél rest és kapj a kezeidbe egy hatalmas tököt és emelgesd meg párszor. Ezzel biztos, hogy alaposan megdolgoztatod a karizmaidat.

A focit sokan szeretik, csak a legtöbben nem játékosként, hanem nézőként. Pedig a focizás jó móka lehet a család, a barátok számára. Nem beszélve arról, hogy gyermekeknél fejleszti a finommotoros készségeket és megtanítja, hogyan kell csapatban dolgozni, viselkedni.

A természetjárás, a túrázás szintén egy nagyon jó őszi tevékenység lehet. Amellett, hogy a séta nagyon jót tesz az egészségnek, a természet, az őszi táj látványa, a csend nyugtató hatással van az elmére.

Az ősz az utolsó alkalom arra, hogy elővedd a kerékpárodat és kiélvezd a jó időt. Kerékpározz a természetben és élvezd a természet szépségét, amikor csak időd engedi. Akkor is jót teszel az egészségeddel, ha az erdőben csak lassú tempóban sétálsz és közben őszi terméseket gyűjtögetsz. Ezekből aztán télen rengeteg kreatív dolgot tudsz készíteni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*