Sportruhába öltözött lány a nappali puha szőnyegén fekvőtámaszozik.

Kész, ez így nem mehet tovább! Ugye, te is kiáltottál már így fel, amikor belenéztél az egész alakodat mutató tükörbe, és az eléd táruló látvány teljesen elborzasztott? Mindenütt csak lötyögő hájat, nagyra növesztett úszógumit és lefittyenő bőrt láttál, melyeknek tavaly még nyomuk sem volt.

Ezzel egy időben a szekrényed alján megbújó mini is megjelent lelki szemeid előtt, amiben nyáron vadítóan szerettél volna kinézni. De most, hogy megláttad megváltozott testedet, elkezdtél szorongani, hiszen ilyen testalkattal nemhogy miniben, de még nagykabátban sem mersz majd kimenni a nyári kánikulába.

Egy gyors ötlettől vezérelve el is határozod, hogy formába hozod magad és edzeni kezdesz, mielőtt az egész ruhatáradat le kellene cserélni. Igen ám, de annyi edzésforma, gyakorlat, fitneszlehetőség van, hogy ember legyen a talpán, aki ebből a rengeteg sportolási lehetőségből gyorsan megtalálja a magához illőt. A másik nagy dilemma, hogy mégis hol kezdd el sanyargatni magad? Otthon, ahol ügyetlen mozdulataidnak nem lesz közönsége, és 2 félórás edzés között kiosonhatsz a konyhába és felfalhatod a hűtő tartalmát mindenféle bűntudat nélkül, mert senki sem látja? Vagy menj edzőterembe, ahol a nádszálkarcsú cicababák már évek óta törzsvendégnek számítanak, és amikor téged meglátnak a futógépen erőlködni, akkor vigyorogva súgnak össze a hátad mögött? Persze, azért nem ennyire drasztikus a helyzet egyik helyszínen sem.

Nem könnyű a választás, mert mind az edzőtermi, mind az otthoni testmozgásnak megvannak a maga előnyei és árnyoldalai. Miután elolvasod az érveket és ellenérveket, talán könnyebben el tudod majd dönteni, hogy a te személyiségedhez, stílusodhoz melyik helyszín felel meg a leginkább.

5 érv az otthoni edzés mellett:

Nem kell másokhoz alkalmazkodnod. Spórolhatsz, hiszen nem kell kondibérletet vásárolnod, nem kell utaznod. Mindemellett időt is nyerhetsz az otthoni edzéssel. A nap bármely szakaszában letudhatod a napi tornádat, edzésedet. Nem kell más vizslató tekintetétől tartanod.

Ellenérvek, hogy miért ne otthon tartsd karban a tested:

Bármi könnyedén elterelheti a figyelmedet otthoni környezetedben. A hibásan végzett testgyakorlatot senki sem fogja kijavítani. Könnyen ellazsálhatod az edzésre szánt időt. Ha nincs kedved edzeni, kihagyhatsz egy vagy akár több napot is. Ha megvan az edzőtermi bérleted, kicsi rá az esély, hogy hagyod kárba veszni a már kifizetett pénzt. Ha nem látványos az alakváltozás, nagyon hamar a sarokba hajítod a súlyzót, és többé rá se nézel.

Érvek az edzőterem mellett:

Motiválóbb társaságban edzeni. Mások lelkesedése gyorsan átragadhat rád, ami jól jöhet, ha már éppen fel akartad adni a rendszeres testmozgást. Rengeteg eszköz áll a rendelkezésedre. Az edző vagy edzőtárs segítséget ad, hogyan végezd szabályosan a gyakorlatokat. Egy olyan társaságba kerülhetsz, ahol jól érzed magad, és már csak miattuk sem hagynál ki egyetlen edzést sem.

5 ellenérv, amiért nem fogsz edzőterembe járni:

Emberek között kell lenni, amikor tudod, hogy a nyüzsgés nem neked való. A zuhanyzó mindig zsúfolásig megtelik, így edzés után még hosszú perceket kell várakoznod. Drágának tartod a bérletet. Várni kell a súlyzókra, eszközökre. Nem akarod más izzadt testét bámulni és verejtékét szagolgatni.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*