Különféle barna színű flakonok a fürdőkád peremén.

Az edzés, a rendszeres testmozgás nagyon fontos eleme kellene, hogy legyen az életünknek, viszont nagyon lényeges, hogy edzés alatt és után különös gondot fordíts bőröd védelmére. A rendszeres testedzés nagyon jót tesz az egészségünknek, illetve a bőrünknek is, hiszen a testmozgás nem csupán feszes bőrrel ajándékoz meg bennünket, hanem még méregteleníteni is képes a szervezetünket. A rendszeres mozgás fokozza a bőr vérellátását, javítja az anyagcserét, izmos lesz a test és feszes a kötőszövet. Az edzőteremben sok olyan nőt, fiatal lányt lehet látni, akik olyannyira ki vannak sminkelve, mintha nem is edzeni, hanem szórakozni, bulizni járnának oda. Pedig a sminket jobb lemosni edzés előtt két ok miatt is. Egyrészt edzés közben, ha megizzadsz és a smink elkezd össze-vissza folyni, az nem nyújt valami esztétikus látványt, másrészt a smink és az izzadság együttese eltömíti a pórusaidat, amely pattanások kialakulásához vezethet.

A testmozgás verejtékezéssel jár együtt, vagyis a szervezeted folyadékigényét pótolni szükséges. Természetesen ahhoz, hogy szép maradjon a bőröd, egész nap ügyelned szükséges a folyadékpótlásra, de edzés előtt, közben és után különös gondot kell fordítanod arra, hogy elegendő folyadékot igyál, hiszen ha nem iszol eleget, a bőröd is dehidratált lesz, amely a bőr szárazságához és idő előtti öregedéséhez vezethet. A folyadékfogyasztásnál részesítsd előnyben a vizet, a gyógyteákat vagy a cukrozatlan gyümölcsleveket.

Edzés után soha ne feledkezz meg a zuhanyozásról, hiszen nem túl jó ötlet izzadtan végigutazni a hazavezető utat, vagy ilyen lestrapált állapotban visszamenni a munkahelyedre. Ha teheted, ne túl forró vízzel zuhanyozz, hanem langyos vízzel, aztán mindenképpen használj a bőrtípusodnak megfelelő hidratálókrémet is, hidd el, a bőröd nagyon hálás lesz érte.

Az edzőruhára is fordíts különös figyelmet, hiszen ha a ruha, ami rajtad van sportolás közben nem megfelelő anyagból készült, akkor a bőröd nem lesz képes megfelelően lélegezni és ezzel nagyon sokat árthatsz magadnak, főleg, ha még hajlamos is vagy az izzadásra. Ha a szabadtéri edzést részesíted előnyben, akkor pedig mindenképpen használj naptejet, mert a napégés nem csupán fájdalmas tünetekkel járhat, hanem még komolyabb betegségek okozója is lehet. Edzésedet próbáld a hajnali vagy az esti órákra időzíteni, ha már mindenképp a természetben szeretnél edzeni.

A bőröd könnyedén kiszáradhat akkor is, ha szembeszéllel kerékpározol vagy túl sok időt töltesz az uszodában. Úszás előtt kend be a bőrödet valamilyen zsírosabb krémmel, amely a klór negatív hatásaitól képes megvédeni. Bármilyen edzés után használj arcápoló krémet is az arcodra, illetve ha a kinti, szeles időben edzettél, akkor jól jöhet egy ajakír is.

Ha az edzőteremben különféle gépeken erősíted magad, ne felejtsd el azokat egy törlőkendővel áttörölgetni, illetve vigyél magaddal minden alkalommal tiszta törülközőt, amelyet ráteríthetsz az éppen használt gépre, így biztos lehetsz abban, hogy semmilyen bőrfertőzést nem fogsz elkapni. Edzés után mindig moss alaposan kezet, még akkor is, ha a sportolás után első dolgod a zuhanyzóba vezet.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*