Bambusztálban egy nagy adag tőzegáfonya.

A tőzegáfonyát sokan csak arról ismerik, hogy egy remek gyógynövény a húgyúti fertőzések megelőzésére és kezelésére. Igen, ez valóban így van, viszont a tőzegáfonyában más lehetőségek is rejlenek, azaz más egészségügyi hatásai is ismeretesek.

A tőzegáfonya mint antioxidánsbomba

A tőzegáfonya tele van antioxidáns vitaminokkal, amelyek fokozzák az egészségügyi hatásait. Az antioxidánsok nagyon hasznosak a szervezet számára, mivel semlegesíteni tudják a szabad gyököket. A szabad gyökök kialakulásáért felel a stressz, a légszennyezettség, a mértéktelen alkoholfogyasztás, a dohányzás, az inaktív életmód vagy az egészségtelen táplálkozás. A szabad gyököknek sejtkárosító hatásaik vannak, majd ezt követően alakulnak ki a krónikus betegségek. Krónikus betegségnek számít a cukorbetegség, a szívbetegségek és a különféle rákos megbetegedések. Így ha csak tehetjük, jó, ha odafigyelünk a napi antioxidáns-bevitelre.

A húgyút és a húgyhólyag védelmezője

A tőzegáfonyának valóban az egyik és remek egészségügyi hatása, hogy segít megőrizni a húgyhólyag és a húgyutak egészségét. Elsősorban a nők szenvednek ettől a betegségtől. Esetükben az E. coli nevű baktérium tehető felelőssé a fertőzés kialakulásáért. A tőzegáfonya – legyen szó az aszalt formájának a fogyasztásáról, vagy tea, tabletta, kivonat, csepp formájában történő alkalmazásáról – segítséget nyújt az E. coli baktérium elpusztításában, így a fertőzés leküzdésében. Megelőzési jelleggel is fogyasztható mintegy kúraszerűen, így a baktériumnak esélye sem lesz az elszaporodásra és a betegségek kialakulását is elkerülhetjük, ha tőzegáfonyát fogyasztunk kúraszerűen.

Szív- és érrendszer

Kutatások igazolják, hogy a tőzegáfonya a szív- és érrendszert is védelmezni tudja. A tőzegáfonya a szisztolés vérnyomás csökkentésében is segíthet. Mindemellett a testtömeg-index (BMI) csökkentésében is segítséget nyújt, nem mellesleg javítja a HDL, vagyis a „jó koleszterin” értékeket, amelyek mind-mind hozzájárulnak az egészség védelméhez.

A szájüreg védelme

Ha rendszeresen fogyasztunk tőzegáfonyát vagy tőzegáfonyát tartalmazó orális kiegészítőket, akkor a szájüregi fertőzést is megakadályozhatjuk, hiszen ez a gyógynövény segíthet a szájüregi baktériumok elpusztításában is.

Rákos megbetegedések

Egyes feltételezések szerint a tőzegáfonyának van egy olyan csodás hatása, hogy csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást, így nyújtva védelmet a daganatos betegségekkel szemben.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*