Derekán felhalmozódott zsírpárnáját mutatja egy hölgy.

A hasi zsír nagyon veszélyes, hiszen sok betegség okozója lehet. Vannak olyan táplálékok, amelyek gyulladást okoznak és egyáltalán nem tesznek jót az emésztőrendszer egészségének.

Most nézzük, melyek azok az ételek, amelyek nem jó hatással vannak az emésztésre és még a has körtérfogatát is megnövelik. A feldogozott húsételek tele vannak sóval, telített zsírral és még rejtett cukrot is tartalmazhatnak, sőt azt ismegállapították róluk, hogy fokozzák a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Ezek helyett részesítsd előnyben a sovány húsételeket, mint a baromfit, a halat, és fogyassz hüvelyeseket, hiszen nagyszerű fehérjeforrások.

A magas zsírtartalmú ételek savas refluxot és gyomorégést eredményeznek. A legjobb mindenkinek tartózkodni az ilyen ételektől, különösen az irritábilisbél-szindrómában szenvedőknek, hiszen a zsírban gazdag ételek emésztési problémákat generálnak.

Az alkoholból vagy az édesített üdítőitalokból származó üres kalóriák jelentősen megnövelik a hasi zsírt. Egyes vizsgálatok azt mutatták ki, hogy az alkohol ezen kívül az éhség nevű hormont is aktiválja. Vagyis nem elég, hogy az alkohollal üres kalóriákat veszel magadhoz, aztán még jól be is lakmározol az éhséghormonok felszabadulásának köszönhetően.

A transzzsírok megnövelik a zsír mennyiségét a has körül, de a zsírszövet a test más részein is gyarapodhat a transzzsíroknak köszönhetően. A transzzsírok olyan élelmiszerekben találhatók meg, mint a margarin, a péksütemények, a kekszek, a cukrászati sütemények, a zsírban sült ételek és a hamburgerek.

A gyorséttermi ételek hozzájárulnak a hasi zsír mennyiségének növekedéséhez. Ezek az ételek nemcsak sok zsírt tartalmaznak, de magas kalóriatartalommal bírnak, ami teljesen felesleges a testünk számára, nem beszélve arról, hogy ezek az ételek súlygyarapodást is okoznak. Ezek a táplálékok ráadásul semmilyen értékes tápanyagot nem tartalmaznak, amelyekre a szervezetünknek szüksége volna.

A diétás üdítőitalok hozzáadott cukrot vagy mesterséges édesítőszereket tartalmaznak, amelyek hozzáadott kalóriát is jelentenek, amelyek megint csak feleslegesen terhelik a szervezetünket és még a hasi zsírt is növelni képesek.

40 éves kor előtt a férfiakra jellemző leginkább a nagyobb pocak a hasi zsír felhalmozódásának köszönhetően. Ennek oka a nemi hormonok különbözőségében keresendő. Azonban negyvenéves kor után a hölgyeknél is a testzsírok egy része a has környékén rakódik le, köszönhető ez az ösztrogénszint csökkenésének.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*