Színes, őszi falevelek és egy szép arcú, fiatal nő.

Itt van az ősz. Az időjárás kezd egyre komorabbá válni. A hideg levegő nem tesz jót a bőrünknek, ráadásul egyre kevesebb napfényhez jutunk hozzá, ami még tovább ronthatja a helyzetet. Ilyenkor a nők nagy része kicsit kétségbe is esik, hiszen nem olyan egyszerű a bőr táplálása ebben az időszakban, de természetesen nem lehetetlen rendben tartani a bőrünket a hideg őszi napokon sem. Mindössze egy kis odafigyelésre van csak szükség és arra, hogy ismerd a bőrödet, tudd, hogy milyen kényeztetésre vágyik, és milyen ápolószerekre van szükséged. Ebben egy kozmetikus is a segítségedre lehet, ha nem vagy biztos abban, hogy az arcbőröd inkább száraz, zsíros vagy kombinált. De ha vannak kisebb-nagyobb bőrhibáid, akkor is valóban nagyon hasznos lehet egy hozzáértő személy tanácsa és segítsége.

Ahhoz, hogy egészséges maradjon a bőröd, fontos a megfelelő hidratáció. Természetesen a külső hidratáció is nagyon lényeges, de igazából azzal teszed a legjobbat a bőröddel, ha belülről hidratálod azt. Naponta legalább két liter folyadékot – vizet – kell ahhoz elfogyasztani, hogy megelőzzük a bőr szárazságát. Léteznek olyan táplálékok, amelyek vízben gazdagok, így ezek is segíthetnek fenntartani a hidratált bőrt. Melyek ezek a táplálékok? Például a görögdinnye vagy az uborka, amelyek nagyon sok vizet tartalmaznak.

A bőrünknek tápláló kényeztetésre is szüksége van, de a tápanyagok csak akkor fejtik ki a hatásukat, ha alaposan megtisztítjuk az arcbőrünket. Hetente legalább egy alkalommal radírozd le az arcbőrödet, hogy az arckrémedben található hatóanyagok megfelelően tudjanak dolgozni.

A mozgás is jó hatással van a bőrünkre, hiszen serkenti a nyirokkeringést. Heti 3-4 alkalmat igazán mindenki kibír, hogy fenntartsa az egészségét, és hogy ragyogó, rugalmas maradjon az arcbőre.

A hűvösebb évszak hajlamosabbá tesz bennünket a bőrgyulladásra, vagy az olyan bőrbetegségre, mint az ekcéma. Ha még irritáló anyagokat is használsz, nagy az esélye, hogy a téli hónapokban bőrproblémákkal kell majd szembenézned. Ha teheted, kerüld az ilyen irritáló anyagokat, legyen szó mosószerről vagy káros anyagoktól hemzsegő bőrápoló szerekről.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*