Fehét jégkorcsolyát viselő női láb a képen a hóban, rajta lábszármelegítő, piros sál és fehér kesztyű.

A téli hónapokban nagyon könnyen magunkra tudunk ölteni több kiló súlyfölösleget is anélkül, hogy különösen feltűnne rajtunk a változás. Aztán csak a nadrágjainkat nem tudjuk begombolni, majd egy-két pulóverünket kezdjük el szidni, hogy összementek szárítás közben, végül már az alsóneműink is bevágnak a kényes helyeken és fogalmunk sincs, hogy miért lettek kisebbek egy-két számmal, mint amelyeket korábban viseltünk. Szóval, nagyon könnyen kerülhetünk az elhízottak táborába, viszont léteznek olyan sportok, amelyekkel napi több száz kalóriát is el lehet égetni. Ha ezt beszorzod a hónap napjaival, akkor egészen csinos számadatot fogsz kapni. És ez még érvényes akkor is, ha nem mindennap kínzod magad az edzőteremben.

A kerékpározással sok-sok kalóriát elégethetsz. Negyedóra alatt akár száz kalóriát is el tudsz égetni a tekeréssel, de ha intenzívebb tempóra kapcsolsz, akkor ezt akár tíz perc alatt is megteheted. De ha szuper fitt vagy és gyorsan pedálozol, akkor hat perc alatt is el tudsz égetni ugyanennyi kalóriát.

A súlyemeléssel elsődleges célod, hogy izmot építs, de az edzésnek eme formája remek kalóriaégető is. Mindössze harminc perc mérsékelt súlyemeléssel száz kalóriától szabadulhatsz meg. Ha intenzívebb tempóra kapcsolsz, akkor akár negyedóra alatt is megszabadulhatsz ugyanennyi kalóriától.

A hideg időjárás nem ok arra, hogy begubózzunk és ne csináljunk semmit sem. Nagyon sokféle téli sport létezik. Ilyen például a jégkorcsolyázás is, amelyet nagyon sokan kedvelnek. Ahhoz, hogy körülbelül száz kalóriát elégess, körülbelül tizenhét percig kell egyfolytában koriznod. De ha intenzívebben csinálod egyik kört a másik után, ez akár kilenc perc alatt is sikerülhet.

Ha még sincs kedved otthonról kimozdulni, akkor ugrókötelezz a nappaliban, hiszen tizenkét perc alatt száz kalóriát is elégethetsz ezzel a sporttal. Ha közepes iramot veszel fel, akkor kilenc perc alatt is megszabadulhatsz száz kalóriától, de ha még gyorsabban ugrálókötelezel, akkor nyolc percre van mindehhez szükséged.

Ha szerencséd van, és télen sokat esik a hó, akkor ragadj lapátot a kezedbe és lapátold el a havat az udvaron. Tizenöt perces lapátolással 100 kalóriától szabadulhatsz meg.

A futás a legkedveltebb sportok egyike. Mivel sokkal intenzívebb, mint a kocogás, így értelemszerűen jóval több kalóriát is tudsz futás során elégetni. Hét perc alatt tudsz ennyi kalóriát elégetni, de ha még intenzívebb tempóra kapcsolsz, ezt akár hat perc alatt is megvalósíthatod.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*