Csinos fiatal lány divatos sportruházatba öltözve trendi sporttáskával a vállán.

Aki rendszeresen jár edzeni, az nem engedheti meg magának, hogy mindenféle felszerelés nélkül induljon el otthonról. Nyilván a legfontosabb felszerelés az edzőruha. Az, hogy ebbe milyen ruházat tartozik bele, függ attól is, hogy milyen sportot űzöl. Általában azért minden sporthoz jó szokott lenni egy póló, amely nem is túl szűk, nem is túl nagy rád, ez azért fontos, hogy ne akadályozzon az edzésben. Testépítőknek az ujjatlan trikó a javasolt, amely nem gátolja meg őket a súlyok emelgetésében. A nadrág szintén jó, ha passzol rád, sem a túl szűk, sem a túl bő fazon nem megfelelő, hiszen a szoros nadrágban nem lehet kényelmesen elvégezni a gyakorlatokat, ha pedig túl nagy vagy hosszú rád, akár még kisebb-nagyobb baleseteket is szenvedhetsz, nem is beszélve arról a kínos helyzetről, amikor levándorol a testedről edzés közben. A cipő is nagyon fontos kellék, amely legyen kényelmes, és testépítőknél (is) nagyon fontos, hogy jól tapadjon a padlón, hiszen itt komoly edzésről és meglehetősen veszélyes súlyok cipeléséről és emelgetéséről is szó van. Testépítők még krétaport vagy kesztyűt is vihetnek magukkal, hiszen így stabilabban tudják a súlyzókat tartani. Ha valakinek izzadós a tenyere, a kesztyűt soha ne felejtse otthon! A testépítés kellékei lehetnek még a csuklópánt vagy a súlyemelő öv is.

Ha az edzőteremben különféle gépekkel dolgozol, akkor fertőtlenítő kendőt vigyél magaddal, amellyel edzés előtt és után letisztogathatod az eszközöket, de egy kisebb törülköző is megteszi. Természetesen az edzőtermekben gondosan ügyelnek a tisztaságra és a higiéniára, de nem biztos, hogy minden egyes vendég után vad fertőtlenítésbe kezdenek. Ezért ha nem szeretnél semmilyen fertőzést elkapni, jobban jársz, ha gondoskodsz az egészségedről és a biztonságodról. A törülközőnek akkor is hasznát veszed, ha például spinnigre jársz, és esélyes, hogy egy keményebb edzésnek nézel elébe.

Jó teszed, ha a táskádba mindig pakolsz fájdalomcsillapító krémet, hiszen sosem tudhatod, hogy mikor mondják fel az izmaid vagy ízületeid a szolgálatot, de az sem rossz, ha másokat tudsz kisegíteni, ha ilyen problémákkal küzdenek.

Edzés után a legtöbb ember lezuhanyozik és kicsit helyrerázza szétborzolt külsejét. Papucs mindig legyen nálad, hogy ezzel léphess be a zuhanyfülkébe, és a tisztálkodó szereket –sampon, tusfürdő, testápoló – se hagyd soha otthon. Hosszú hajú lányoknak és fiúknak kötelező a zuhanysapka és a hajszárító, hiszen télen a legkönnyebben úgy fázhatsz meg, ha vizes hajjal lépsz ki a dermesztő hidegbe.

Egy vízzel teli flakon mindig legyen nálad, hiszen edzés közben és azt követően is kötelező pótolni szervezeted folyadékszükségletét. Az sem baj, ha némi táplálékkiegészítőt vagy legalább egy müzli szeletet is tartasz magadnál, hiszen ha edzés előtt nemigen ettél semmit sem, edzés után szükséged lesz valami energiapótló, ám mégis egészséges nassolnivalóra.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*