SaknzenFutás egyik női versenyzője Szentendrén, a Skanzen területén.

A szentendrei SkanzenFutás immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre, ahol a futás és a friss levegő szerelmesei a szentendrei Skanzen autentikus környezetében futhatnak. A hagyományteremtő futóverseny szervezőinek az volt a célja, hogy a futást mint sportot népszerűsítsék, de az is a célok között szerepelt, hogy Magyarország kultúráját kicsit jobban megismerjék a versenyzők, a családtagjaik és természetesen minden kedves érdeklődő.

Miért olyan különleges élmény a SkanzenFutás? Többek között azért, mert Magyarország tájegységein futhatsz át. Kiknek ajánlják a versenyen való részvételt? Azoknak, akik rendszeresen szoktak futni, de természetesen azok is megmérettethetik magukat, akik amatőr szinten művelik ezt a sportot. Mindenkit megvárnak a célban, mivel nincs szintidő. Minden célba érkező befutó egy éremmel lehet gazdagabb, illetve mindenki kaphat házi készítésű süteményt és egyéb finomságokkal is kedveskednek a szervezők.

A Skanzen látogatása ezen a napon mindenki számára ingyenes. Gyermekek számára ingyenes a nevezés, de nevezéshez kötött és a létszámuk korlátozott. Tervezett távok: 700 méteres gyermekfutás, 3,5 km, 7 km, 14 km és 21,1 km.

A SkanzenFutás egy nagyon jó program lehet, ha szeretsz futni. Ha nem csak a futás miatt látogatsz el Szentendrére, akkor nem csupán nyáron, hanem egész évben érdekesebbnél érdekesebb programokban lehet részed. Júliusban is megrendezésre kerül például a „Hé67! – A világ, amelyben a Múzeum született” című időszaki kiállítás, amellyel a Skanzen 50. születésnapját ünnepli. Ez a kiállítás azt az időszakot jeleníti meg az érdeklődők számára, amikor a Kádár-korszak lehetőséget adott a szabadtéri múzeumok alapítására és ennek nyomán a Skanzen is megszülethetett. A kiállítás ezt a korszakot hivatott bemutatni, vagyis azt, hogy milyen volt akkor a kultúrpolitika és milyen művészi, filozófiai elemek gazdagították az akkori életet. A kiállítás 2018 végéig várja a kedves látogatókat, mégpedig a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Észak-magyarországi tájegység, Uradalmi Magtár kiállítótérben. A kiállítás kurátora Dr. Sári Zsolt főigazgató-helyettes.

Hagyjon választ!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*